Terug naar overzicht Terug

Jong FC Emmen start voorbereiding met verlies


 Wie het laatste half uur van de wedstrijd heeft gezien kan het nauwelijks uitleggen waarom Jong FC Emmen met 2-1 tegen Jong BV Veendam onderuit ging. Hoewel het ook weer simpel was: als je de kansen laat liggen gaat de tegenstander er dikwijls met de winst van door.


FC Emmen begon in de tiende minuut met een schot op de paal van Tom Boelen. Een kwartiertje later sloeg BV Veendam echter voor eerst toe met een goal van Shander de Vries: 0-1. Kort na de pauze liep BV Veendam, na eerst nog de lat te hebben geraakt, uit naar 0-2. Shander de Vries was wederom de doelpuntenmaker hoewel er een forse overtreding ten opzichte van doelman Tom Eulink aan voorafging.
In het laatste half uur regeerde FC Emmen. Dada Bugera scoorde met een fraai doelpunt 1-2. Daniël Manning raakte vervolgens de lat en Erwin Doorn mikte een kopbal op de staander. Arend Schonewille stond ook nog eens twee maal vrij voor de keeper maar had geen fortuin bij de afwerking.
Op 2 augustus oefent Jong FC Emmen uit tegen WHC dat de eerste tegenstander van de hoofdmacht in de Amstel Cup is.

Jong FC Emmen: Eulink (55. Peek); Jarno Voorintholt, Westerveld, Huizinga (46. Snip); Kamps, Schenkel (46. Lukens); Manning (75. Boelen), Bosman, Van Eeken (46. Doorn); Boelen (46. Bugera), Schonewille.