Grieken straffen fouten FC Emmen genadeloos af

Tegen kwalitatief hoogwaardige tegenstanders voldoet het nieuwe systeem van FC Emmen nog steeds niet. Iraklis Saloniki strafte de defensieve foutjes met veel plezier af en kon daardoor een forse 4-1 overwinning aan het thuisfront doorbellen. Gezien de kansen die FC Emmen ook best kreeg was de uitslag wel een tikkeltje geflatteerd.
Gemakshalve er van uit gaande dat in de eerste divisie geen ploegen van het formaat FC Groningen en Iraklis rondhuppelen kan FC Emmen een goed seizoen tegemoet zien. Hoewel dan nog wel wat dingetjes moeten worden bijgeslepen. Momenteel is het zo dat een foutje op het middenveld vrijwel dodelijk is omdat de spelers misschien niet geschikt voor de diverse posities zijn of anders gezegd de posities de spelers niet op het lijf zijn gesneden. Dat is nog een beetje jammerlijk omdat er op zich voorin best goed wordt gespeeld maar de plussen en minnen tegen elkaar afgewogen geeft tegen hoogwaardige ploegen een bijna voorspelbaar negatief resultaat.
FC Emmen begon met een mogelijkheid voor Ruslan Valeev na goed werk van Rachid El Khalifi op linnks maar raakte de bal verkeerd. Een minuut later stond het 0-1 toen Jannes Wolters zijn directe tegenstander Garba Lawal speelruimte liet en doelman Robert van Westerop zijn doel niet tijdig genoeg uitkwam. Na een half uur spelen kreeg Sergio van Dijk twee goede mogelijkheden waarvan de beste net over de kruising ging.
Een kwartier na de rust kwam Iraklis op 0-2 toen Frank Karreman zijn opponent niet kon afstoppen: 0-2. FC Emmen bleef aardig partij geven wat werd geaccentueerd met mogelijkheden voor Valeev en Van Dijk. In de 67e minuut werden de aanvallende pogingen van FC Emmen beloond met de aansluitingstreffer. Een mooie voorzet van El Khalifi werd door Niki Leferink fraai ingekopt. Twee minuten later werd het goede werk teniet gedaan door een fraaie lob vanaf de rechtervleugel over doelman Van Westerop: 1-3. Er kwam nog een vierde treffer bij voor Iraklis dat met een selectie van 25 spelers naar Zweeloo was getogen.
FC Emmen-Iraklis 1-4. 18. Lawal 0-1, 58. Papapostolou 0-2, 67. Leferinki 1-2, 69. Diamantides 1-3, 90. Lagos 1-4.
FC Emmen: Van Westerop: Tieltjes, Wigger (46. Prinsen), Karreman (71. Westerveld); Wolters (31. Huizinga), Tevreden (66. Kamps); Wessels, Valeev (78. Bosman), El Khalifi; Van Dijk, Leferink.

Sergio van Dijk maakt een sliding.

René Wessels probeert langs zijn tegenstander te komen. (Foto’s Boudewijn Benting)