Jong FC Emmen ruim langs Jong Cambuur

Zonder de aanwezigheid van spelers uit de eerste selectie gingen de jonge Emmenaren, voor het eerst onder leiding van Alami Ahannach, vlot van start in dit duel dat in Berlikum werd gespeeld. Binnen twintig minuten werden de leeftijdsgenoten van Cambuur op een 0-3 achterstand gezet. Het begon al in de achtste minuut toen een prima voorzet van Jan Stoker door spits Rick ten Voorde in de 0-1 werd omgezet. Na een goede actie van Gill Göbel die met een schot rakelings naast werd besloten verhoogde wederom Rick ten Voorde tot 0-2. Er ging een schot van Tim Siekman aan vooraf dat niet goed door de Friese defensie werd verwerkt  en vervolgens door A-junior Rick ten Voorde werd afgerond. FC Emmen ging vrolijk door en blonk naast een enorme werklust ook uit in het benutten van de kansen. Tim Siekman bracht de stand na 19 minuten spelen op 0-3 na een vrije trap van Gill Göbel en kort voor rust nam Jan Stoker de vierde Emmer treffer voor zijn rekening. Na de pauze oefende Cambuur aanmerkelijk meer pressie uit maar moesten allereerst de vijfde Emmer goal toestaan. Rick ten Voorde veroverde de bal en liet doelman Van der Kooi vervolgens kansloos: 0-5. De druk van Cambuur werd daarna groter en Jong FC Emmen moest in het laatste half uur nog vol aan de bak. Doelman Pascual Koops stond echter goed te keepen en verdediger Marciano Vermeer behoedde Jong FC Emmen tot twee keer toe voor een tegentreffer. Toch slaagde Cambuur er nog in twee maal te scoren via Tol en Bangoura maar de overwinning kwam uiteraard niet meer in gevaar.
Jong Cambuur-Jong FC Emmen 2-5. 8. Ten Voorde 0-1, 17. Ten Voorde 0-2, 19. Siekman 0-3, 38. Stoker 0-4, 62. Ten Voorde 0-5, 67. Tol 1-5, 85. Bangoura. Scheidsrechter: Tulleners.
Jong FC Emmen: Koops; Vermeer, Wolbers (82. Beeksma), De Jonge, Bergsma, Schonewille, Hoolsema, Siekman (46. Oosting), Göbel (63. Van Aanholt), Ten Voorde, Stoker.