Jong FC Emmen ruim langs combinatieteam HHC Hardenberg

Het elftal van Jong FC Emmen heeft een forse 5-1 overwinning geboekt op HHC Hardenberg. Bij de Emmenaren werden  in totaal negen jeugdspelers ingezet waaronder de 15-jarige Bas Aalderink. HHC kwam met een basiselftal op de proppen waarin geen enkele speler stond die afgelopen zaterdag basisspeler was in het competitie duel tegen AFC.

Opvallendste speler bij Jong FC Emmen was spits Thijs Dallinga die drie keer scoorde. Zijn eerste goal scoorde hij na ruim een half uur uit een strafschop. Zijn eerste poging om doelman Ramon Nijland van HHC te verschalken mislukte omdat de doelman naar de goede hoek dook, maar Dallinga kreeg een herkansing omdat de HHC goalie volgens scheidsrechter Ten Horn niet geheel volgens de regels was opgetreden. De zeventienjarige Thijs Dallinga schoot de tweede keer in dezelfde hoek maar nu was het wel raak. Het was overigens de gelijkmaker omdat HHC zeven minuten eerder op 0-1 was gekomen via een treffer van Matthieu van den Assem. Voorin bleek bij de thuisclub het tandem This Dallinga/Omran Haydary een dodelijke combinatie. Op slag van rust zette Thijs Dallinga na goed werk van Haydary zijn ploeg op 2-1. Twee minuten na de thee waren de rollen omgedraaid en profiteerde Omran Haydary van voorbereidend werk van Thijs Dallinga. Twintig minuten later was het weer Thijs Dallinga die succesvol was en wederom was Omran Haydary bij de voorbereiding betrokken. In de slotfase, toen er bij FC Emmen zeven jeugdspelers in het veld stonden, had de score hoger kunnen oplopen maar het bleef bij een treffer van Jearl Margaritha op aangeven van Thijs Dallinga.

AT5W0130

Stef Gronsveld speelde negentig minuten.

AT5W0149

Peter van der Vlag is gepasseerd door Matthieu van den Assem (16)

AT5W0186

Thijs Dallinga scoort vanaf elf meter.

Jong FC Emmen-HHC Hardenberg 5-1. 24. Van den Assem 0-1, 33. Dallinga (strafschop) 1-1, 45. Dallinga 2-1,. 47. Haydary 3-1, 68. Dallinga 4-1, 79. Margaritha 5-1. Scheidsrechter: Ten Horn.
FC Emmen: Van der Vlag; Gronsveld, Wielink, Timmerman (71. Engbers), Olteanu, Bijlsma (71. Osazee), Huizing, Scheper (33. Aalderink), Deiman (71. Berends), Dallinga, Haydary (71. Margaritha).