Terug naar overzicht Terug

Dave Funke uitgenodigd voor landelijke groep onder 14


Dave Funke, verdediger van FC Emmen onder 15, is geselecteerd voor de landelijke groep van jongens onder de 14 jaar. Voor de in Emmen woonachtige Funke is het niet de eerste keer dat hij bij een landelijke groep van de KNVB zit. In het afgelopen seizoen werd hij meerdere malen geselecteerd voor de landelijke groep onder de 13 jaar.


DaveFunke-26092017
Dave Funke (13, foto) kwam in oktober 2012 voor het eerst in beeld bij FC Emmen. Destijds speelde Funke in de F1 van VV Emmen. Hij kwam terecht op de FC Emmen voetbalschool op de woensdagmiddag, waarna hij uiteindelijk in de jeugdopleiding van FC Emmen belandde. Afgelopen seizoen was Funke in de onder 13 de aanvoerder van het team. In de 1ste divisie was de lange verdediger ook nog eens vaak trefzeker.

Funke zal met de landelijke onder 14 groep, die bestaat uit vier teams van ongeveer 20 spelers, een onderlinge wedstrijd gaan spelen op dinsdag 3 oktober in De Meern. Uit deze groep zal er vervolgens toegewerkt worden naar een selectie, waaruit een selectie onder 14 voort zal komen en een voorportaal zal zijn voor Oranje onder 15.