Jong FC Emmen pakt opnieuw drie punten

Jong FC Emmen begon op het terrein van WVF in Westenholte matig, de Zwollenaren waren iets feller en kregen ook een paar kansjes. FC Emmen had in de eerste helft wel een strafschop verdiend toen Niki Leferink een ferme duw in de rug kreeg maar het verwachte fluitsignaal bleef uit. Na een half uur spelen kreeg de Zwollenaar Tom IJzerman een rode kaart nadat hij Stanley Tailor onderuit had getrokken. In de wetenschap dat een man-meer niet altijd een voordeel is, liet trainer Tom Saintfiet zijn ploeg rustig spelen zonder de lange bal te hanteren. Desondanks kwam FC Zwolle in de 34e minuut nog wel op voorsprong via een goal van Spaan. Vier minuten later maakte Leferink na aangeven van Laurens Huizenga gelijk.
Na de rust lag bij FC Emmen de nadruk op gedisciplineerd voetballen, de tegenstander moest veel in balbezit komen waardoor er ruimte voor de Emmer aanvallers zou komen. Dat pakte goed uit want in de 62e minuut liet Philip Ties de 1-2 noteren. Er kwamen kansjes genoeg voor o.a. Berry Schepers, Björn Zwikker, Jesper Voorintholt en Niki Leferink maar het was Frank Hoolsema die in de 69e minuut met een fraai schot vanaf twintig meter de stand naar 1-3 tilde. Kort voor tijd verkleinde Harvey Bisschop nog tot 2-3.
Jong FC Emmen: Beukeveld; Demeijer (81. Been), Tailor, Van den Brink, Geers (76. Balsala), Schepers (65. Zwikker), Voorintholt, Leferink, Hoolsema, Ties.