Jong FC Emmen nipt onderuit tegen FC Groningen

Ondanks de 3-2 nederlaag bij Jong FC Groningen konden de jonge Emmenaren met opgeheven hoofden het sportpark Corpus den Hoorn verlaten. Het leverde een maximale inspanning tegen de eredivisionist en kreeg in de slotfase nog goede kansen op de gelijkmaker. Ondanks het verlies is Jong FC Emmen nog niet uitgeschakeld voor het bekertoernooi. Het moet nog tegen Cambuur en bij eigen winst plus een eventuele nederlaag van Jong FC Groningen bij Jong SC Heerenveen kan het verder bekeren.
In het eerste half uur domineerde FC Groningen zonder tot echte uitgespeelde kansen te komen. De 1-0 ontstond in de 18e minuut via een kopbal van de boomlange verdediger Ronald van der Heijden uit een hoekschop. In het laatste kwartier voor de pauze kwam FC Emmen sterk opzetten en kreeg kansjes middels inzetten van Arend Schonewille en Frank Hoolsema. Na de pauze ontspon zich een aantrekkelijke wedstrijd met van beide kant veel strijd en beleving. Robbin Kieft had de eerste mogelijkheid namens FC Groningen maar mikte voor open doel over. In de 59e minuut kwam FC Emmen op gelijke hoogte. De Groningers kregen de bal uit een hoekschop niet weg en Laurens Huizenga maakte daarvan dankbaar gebruik: 1-1. Met Björn Zwikker in de ploeg voor Arend Schonewille probeerde de Emmer coach Tom Saintfiet zijn elftal van nog meer aanvallende impulsen te voorzien maar de tweede goal viel aan de andere kant. Invaller Marcel Pannekoek was amper dertig seconden in het veld toen hij doelman Lennon Ebeltjes voor de tweede maal passeerde: 2-1. Zeven minuten later, de 80e minuut liep, leek het duel een gelopen koers toen Rogier Krohne er na een situatie die sterk naar buitenspel rook 3-1 van maakte. FC Emmen zette echter aan voor een slotoffensief met een goede rol van rechterspits Jesper Voorintholt die een aantal prima voorzetten losliet. Invaller Rik-Jan de Groot bracht met een uitstekend doelpunt een minuut voor tijd de 3-2 op zijn naam en FC Groningen wankelde vervolgens nog danig in de extra speeltijd. De gelijkmaker bleef echter uit. Trainer Tom Saintfiet kon zijn ploeg desondanks een compliment maken voor het vertoonde spel.
Jong FC Emmen; Ebeltjes; Demeijer (79. Balsala), Tailor, Schepers, Geers; Hindriks (79. De Groot); Voorintholt, Hoolsema, Schonewille (65. Zwikker); Ties.