Terug naar overzicht Terug

Jong FC Emmen nipt langs Jong SC Cambuur


Jong FC Emmen heeft maandagmiddag een oefenduel tegen Jong SC Cambuur met 2-1 gewonnen. De twee Emmer goals werden in de eerste helft gescoord door Omran Haydary en Emil Bijlsma.


Met doelman Kjell Scherpen en linksback Ruben Roosken stonden bij FC Emmen twee onder 19 junioren in de basis, voor het overige veel routine wat SC Cambuur in de eerste helft te bespeuren kreeg. De Emmenaren waren in die periode de betere ploeg en creëerden ook diverse kansen tegen de Friezen waar linksback Kenny Teijsse, terug van een avontuur in San Francisco, zijn debuut voor SC Cambuur maakte. Voor het overige allemaal spelers die normaliter in de beloftencompetitie spelen. FC Emmen nam na een kwartier de leiding. Mario Bilate deed de voorbereiding waarop Omran Hayday de kans moeiteloos afwerkte: 1-0. Drie minuten later lag de 2-0 al in het mandje. Opnieuw goed voorbereidend werk van Mario Bilate waarvan Emil Bijlsma profiteerde door de tweede Emmer treffer voor zijn rekening te nemen. Daarna kreeg Bilate zelf ook goede mogelijkheden maar bleek meer een voorbereider dan een afwerker.

AT5W0003

Ruben Roosken in balbezit.

AT5W0025

Doelman Kjell Scherpen ziet kopbal van Ibrahim Toure (29) over gaan.

AT5W0058

Bas Aalderink is Yordi Schols de baas.

AT5W0069

Cambuur scoort door Luke Millar (rechts)

FC Emmen begon na de pauze in dezelfde samenstelling, de eerste wissel was pas na een uur spelen toen Henk Bos werd vervangen door de 16-jarige Bas Aalderink. Een kwartier voor tijd kwam Thijs Dallinga nog binnen de lijnen als vervanger van Omran Haydary. Bij de thuisclub liep het in de tweede helft wat stroever. Hoewel veel in balbezit kwamen er weinig doelrijpe mogelijkheden.  SC Cambuur kreeg zelfs de gelegenheid om terug te komen door een frommelgoal van Luke Millar. In de slotfase moest doelman Kjell Scherpen nog tweemaal een redding verrichten om de zege veilig te stellen.
Jong FC Emmen-Jong SC Cambuur 2-1. 16. Haydary 1-0, 19. Bijlsma 2-0, 67. Millar 2-1.
Jong FC Emmen: Scherpen; Gronsveld, Lima, Huizing, Roosken, Chacon, Bos (62. Aalderink), BIjlsma, Mamedov, Bilate, Haydary (74. Dallinga).
Jong SC Cambuur: Bijdevier: Toure, Montsma, Claver (45. Den Hoedt), Teijsse (76. Amatsaleh), Boutzamar, Schols, Etten, Conraad, Zakir, Ben Kaddouri (46. Millar).

AT5W9922

Omran Haydary verslaat Cambuur doelman Martijn Bijdevier.

AT5W0104

Emil Bijlsma duelleert met Luke Millar.

AT5W9879

Stijlvolle actie van Stef Gronsveld.

AT5W9917

Norair Mamedov ziet een opening.

AT5W9968

Mario Bilate krijgt de bal op de rand van het doelgebied (Foto’s: Gerrit Rijkens).