FC Emmen onder veertien klopt koploper

FC Dordrecht JO19-FC Emmen JO19 1-2
De uitslag was aan de magere kant maar gaf niet het beeld van de wedstrijd weer. De Emmenaren vormden namelijk de betere ploeg hoewel het snel tegen een achterstand aan keek. In de vijfde minuut kwam FC Dordrecht aan de leiding door een treffer van Tyrone. Een ietwat fortuinlijke goal maar FC Emmen stapte snel over deze tegenslag heen. Zeven minuten later zette Thijs Dallinga de gelijkmaker op het scorebord. Er ging een snel genomen vrije trap van Thom Scheper aan vooraf. Hoewel FC Emmen domineerde met vooral goede voorzetten van Ruben Roosken, werd er tot aan de rust niet meer gescoord. De winnende treffer liet ook lang op zich wachten want die viel pas tien minuten voor het einde van deze onder redelijke weersomstandigheden gespeelde wedstrijd. Matchwinner werd Freddy Quispel die scoorde uit een voorzet van Ruben Roosken. Een verdiende zege voor de Emmenaren die komende zaterdag koploper Excelsior op bezoek krijgen.
FC Emmen JO19: Jalving; Osazee, Timmerman, Engbers, Roosken, Deiman (76. Verheul), Hindriks, Scheper (68. Margaritha), Quispel, Aalderink, Dallinga.

FC Emmen JO17-Vitesse JO17 afgelast
De wedstrijd werd een uur voor het geplande aanvangstijdstip afgelast omdat het speelveld gevaar voor de spelers zou opleveren. De spelersbus van de Arnhemmers was net gearriveerd en kon aldus onverrichte zaken huiswaarts keren.

Buitenveldert JO15-FC Emmen JO15 2-0
FC Emmen onder 15 liet zich door het aanzienlijk lager geklasseerde Buitenveldert verrassen en ging vrij kansloos onderuit. De thuisclub streek voor elke meter, zette hoog druk en was veel sterker in de duels. Buitenveldert veroverde ook meestal de tweede bal zodat de Emmenaren voortdurend achter de feiten aan liepen. Wat doelkansen betrof kwam FC Emmen ook nauwelijks verder dan wat speldenprikjes. Buitenveldert kwam na twintig minuten op 1-0. De 2-0 viel tien minuten voor het einde van deze voor FC Emmen teleurstellend verlopen wedstrijd.
FC Emmen JO15: Runhart: Drayer, Funke, Meiles, Mansaray, Slomp (36. Roufs), Broers, Hulshof, IJpelaar, Tinholt, Kriekjes.

FC Emmen JO14-Achilles ’29 JO14 4-2
Op een besneeuwd veld was FC Emmen in de eerste helft nadrukkelijk de bovenliggende ploeg en creëerde een aantal uitstekende kansen. Het duurde tot de 32ste minuut voordat FC Emmen het verschil ook kon verzilveren. Na een voorzet van Florian Zegiri was het Tim Lemmen die de 1-0 binnentikte. Vlak voor de rust was er de eerste kans voor Achilles ’29 waarbij een hoge bal in de zestien niet goed werd verwerkt en Achilles ’29 op 1-1 kon komen door een goal van Mick Geneste. Ondanks een overwicht qua veldspel en kansen bleef het bij 1-1 tot de rust. Na de rust was Achilles ’29 opnieuw fortuinlijk. Uit een corner raakte de bal de voet van een FC Emmen speler en viel de 1-2 uit het niets binnen. FC Emmen was van slag en Achilles ’29 zette nadrukkelijk aan. Uit een scrimmage voor de goal leek Achilles ’29 de 1-3 te scoren, maar de goal werd afgekeurd omdat er een handsbal aan vooraf ging. In de 55ste minuut kwam FC Emmen op 2-2 nadat een hoge bal in de zestien kon worden binnengetikt door Sebas van der Haar. FC Emmen pakte de draad van de eerste helft weer op en na een voorzet van Kas Lamberink was het opnieuw Sebas van der Haar die scoorde. Het werd nog even spannend toen Damien Zwikker na een tweede gele kaart het veld moest verlaten en FC Emmen met tien man verder moest. Maar in de 68ste minuut werd Kas Lamberink gevloerd in de zestien meter en schoot Frank Boer de strafschop binnen. FC Emmen won verdiend met 4-2 van de koploper na een goede wedstrijd en doet weer volop mee om het kampioenschap.
FC Emmen JO14: De Vree, Meijer, Egberts, Boer, Tempelman (Falke), Zwikker, Ridderbusch (Van der Haar), Brouwer, Lemmen, Lamberink, Zegiri (Kuik).

FC Emmen JO13(2)-SC Cambuur JO13(1) 0-4 (29-01 gespeeld)
Een moeilijke wedstrijd voor de jonge Emmenaren tegen de koploper uit Leeuwarden maar ze boden toch goed weerstand. Joep ten Napel miste zelfs de kans op 1-0. De gasten kwamen uit het niets op 0-1. Na de rust speelde FC Emmen ook goed alleen ontbrak de nauwkeurigheid bij de afwerking. Een kwartier voor tijd werd het vervolgens 0-2, Joep ten Napel kreeg daarna een kans op de 1-2 maar de Friese keeper keerde zijn inzet. In de slotfase scoorde SC Cambuur nog tweemaal. Ondanks de nederlaag kan FC Emmen terugblikken op een prima wedstrijd.
FC Emmen JO13(2): Kuiper: dekker, Doumbija, Ruigrok, Van Damme (Bazuin), Mertens, Woest, Kriekjes, Ten Napel (Oranen, Hoogeveen), Cisse (Van Damme).

FC Emmen JO13(1)-Vitesse JO13 0-4

Stadskanaal JO11(1)-Em,men JO11 (2) 6-2 (beker)