Jong FC Emmen laat Cambuur langszij komen

Jong FC Emmen was in de eerste helft de betere ploeg maar dat het bij rust slechts 1-0 stond had het voornamelijk te danken aan Marcel Pannekoek. De middenvelder miste eerst twee prima mogelijkheden om bij de derde op slag van rust pas toe te slaan. In de 11e minuut mikte Marcel Pannekoek in goede positie over en na 25 minuten spelen stuitte hij op doelman Ale Geert de Vries. Op slag van rust sloeg hij echter wel toe en kopte uit een vorzet van Rogier Krohne de 1-0 binnen. Na rust keerden Joos Valgaeren en Morten Friis niet terug en werden vervangen door René Wolbers en Steven de Blok. Laatstgenoemde had na een kwartier een kans kunnen krijgen maar had geen controle. Even daarvoor werd een treffer van Cambuur wegens buitenspel geannuleerd. Het duel leek aldus in een nipte 1-0 zege voor de Emmenaren te endigen maar een enorme verdedigingsfout maakte een einde aan die gedachte. Jacob Noordmans profiteerde door de gelijkmaker op zijn naam te laten schrijven.
Jong FC Emmen-Jong Cambuur 1-1. 45. Pannekoek 1-0, 90. Noordmans 1-1. Scheidsrechter: Meilink.
Jong FC Emmen: Danes: De Jonge, Görtz, Valgaeren (46. Wolbers), Bergsma, Kamps (72. Stoker), Friis (46. De Blok), Demeijer, Krohne, Pannekoek, Zijm.