FC Emmen A1 en B1 overtuigend naar winst

AFC A1-FC Emmen A1 0-4
Een uitstekend resultaat voor de Emmenaren op AFC dat slechts twee punten minder bezat en bovendien over de minst gepasseerde verdediging in de eerste divisie A beschikt. Daarnaast een revanche voor de eerder in het seizoen geleden 3-0 thuisnederlaag. ,,Ik heb mijn ploeg een groot compliment gemaakt”, zei trainer Berry Zandink. ,,Na de dompers van de afgelopen week hebben ze veerkracht getoond en volgens mij de beste wedstrijd van het seizoen gespeeld.” In de eerste helft kreeg FC Emmen al kansen bij de vleet. Frank Schijff bijvoorbeeld met een vrije van grote afstand, Wouter van Aanholt kopte op de lat, Camiel Fidom stuitte op de keeper en Lorenzo Kranenburg dacht gescoord te hebben toen zijn inzet via binnenkant paal over de doellijn rolde maar omdat de grensrechter niet reageerde werd de treffer niet toegekend. Het bleef echter bij 0-1 na een helft spelen. De goal viel in de 20e minuut toen Lorenzo Kranenburg teruglegde op Wouter van Aanholt die van buiten de zestien raak knalde: 0-1. AFC probeerde met een aantal wissels na de pauze meer druk te zetten wat FC Emmen counterkansen bood. In de 53e minuut leidde dat tot de 0-2 van Lorenzo Kranenburg. Uit een voorzet van Mike Koenders kopte Wouter van Aanholt in de 66e minuut zijn ploeg naar 0-3 en Lorenzo Kranenburg lobte een verdediger en vervolgens de keeper uit voor de 0-4 in de 74e minuut. AFC was wel een aantal keren gevaarlijk geweest, o.a. met een een schot onderkant lat maar kon FC Emmen niet ernstig in verlegenheid brengen.
FC Emmen A1: Pieter IJzerman; Kuilder, Schijff, Van den Berg, Koenders, Beeksma, Bal, Kiekebelt, Van Aanholt (81. Kazatnzis), Fidom, Kranenburg (82. Van der Ham).

FC Emmen B1- Go Ahead Eagles B1 5-0
De Emmenaren hadden nog iets goed te maken omdat ze in de uitwedstrijd destijds een 3-0 voorsprong in de slotfase uit handen gaven. Dat gevaar zat er deze middag totaal niet in. De Emmenaren bepaalden het duel en braken in de 17e minuut de scoren open via Luciano Slagveer die uit een hoekschop van Ferry Stollenga inkopte: 1-0. Een kwartier later nam Stollenga zelf de 2-0 voor zijn rekening. Drie minuten na de hervatting maakte Luciano Slagveer er met een fraai diagonaal schot er 3-0 van en daarmee was het duel een gelopen koers. Jens Jurn Streutker profiteerde van een blunder van de Deventer doelman Wools voor de 4-0 en Luciano Slagveer bepaalde in de 67e minuut de eindstand op 5-0.
FC Emmen B1: Berends; Simon IJzerman, Poelstra, Tom Westebring, Hoff, Van Bree (63. Hindriks), Elpermann, Heerkes, Slagveer (70. Bas), Jens Jurn Streutker (70. Schraa), Stollenga.

Dilan van Bree gaat om zijn tegenstander heen.

Luciano Slagveer kopt de 1-0 binnen.

Ferry Stollenga (links) heeft uitgehaald voor de 2-0.

Luciano Slagveer was de Man-of-the-match (Foto’s FC Emmen Media).

FC Groningen C1-FC Emmen C1 6-0
De wedstrijd was snel beslist want de Groningrs hadden na een kwartier spelen al een 3-0 voorsprong genomen. Brian Inge (2) en Raimundo Cassuendi waren de makers. Opnieuw Inge zorgde voor de 4-0 ruststand. Ifeayi Gorissen maakte na de pauze met twee treffers het halve dozijn vol.

FC Emmen D1-Cambuur Leeuwarden D1 1-3
De jongste Emmenaren lieten in de eerste helft een aantal mogelijkheden om op voorsprong te komen onbenut en moesten vervolgens toezien hoe Cambuur na tien minuten spelen uit een strafschop wel op voorsprong kwam. Nadat Hamza Azarkan een mogelijkheid op de gelijkmaker niet kon verzilveren sloeg Cambuur voor de tweede maal toe. In de tweede helft moest FC Emmen het zonder doelman Maikel Koers doen die een gebroken vinger bleek te hebben. Hij werd door veldspeler Tom Heerkes vervangen. FC Emmen oefende iets meer druk uit en kwam terug tot 1-2 via Sander Boer uit een door Lars Baas genomen hoekschop. FC Emmen had daarna een strafschop moeten krijgen maar de scheidsrechter oordeelde ten onrechte anders. In de eerste de beste tegenaanval liepen de Friezen uit naar de 1-3 eindstand.
FC Emmen D1: Koers; Arends, Graver, Spijodic (17. Van Dijk), Nijkamp, Osasso, Berens (35. Spaans), Boer, Heerkes (25. Baas), Azarkan (30. Berends).