Jong FC Emmen kopje onder tegen Jong PEC Zwolle

Jong FC Emmen heeft het niet kunnen bolwerken tegen de beloften van PEC Zwolle. In de JENS Vesting stond na negentig minuten een 0-5 stand op het scorebord. Waarmee de Zwollenaren revanche namen voor de in november geleden 2-1 nederlaag.

De tamelijk forse uitslag was een redelijke afspiegeling van de krachtsverhouding. De Emmenaren slaagde er nauwelijks in serieuze kansen te creëren. Op twee pogingen in de eerste helft na dan. Al in de vierde minuut kreeg rechterspits Justin Mulder een unieke gelegenheid de score te openen maar alleen voor de Zwolse doelman Mike Hauptmeijer schoot hij recht tegen de sluitpost op. Ook de tweede levensgrote kans kwam op naam van Justin Mulder. In de 26e minuut kwam hij weer goed door maar zag zijn inzet opnieuw gekeerd. Ook de rebound mislukte. Op dat moment stond het wel reeds 0-2.

Sem Nijkamp (rechts) komt niet aan de bal.

Arjen Hagenauw in de dekking bij Christ Ntangu.

Sebastian Afoussi aan de bal (Foto’s: Roel Bos)

De 0-1 en 0-2 kwamen op naam van testspeler Adama Guidiala: een twintigjarige Ivoriaan die al een hele rits Franse en Italiaanse clubs heeft afgewerkt. Bij beide goals stond hij volledig ongedekt en maakte daar dus optimaal gebruik van. Na de pauze verhoogden de gasten tot 0-3 via een droge knal van net buiten de zestien van Dario Tanda die eerder onder contract stond bij FC Twente en Go Ahead Eagles. FC Emmen kon er weinig tegenover stellen. Goede combinaties waren zeldzaam, spits Arjen Hagenauw kreeg geen enkele maal de kans om zijn afmakers kwaliteiten te etaleren. In de slotfase kregen de gasten nog twee strafschoppen toegewezen na foutjes van de in de tweede helft ingevallen A-junioren Bram Komduur en Nande Wielink. Beide malen was doelman Elmali kansloos op de trappen vanaf elf meter.

Jong FC Emmen-Jong PEC Zwolle 0-5. 7. Guidiala 0-1, 23. Guidiala 0-2, 61. Tanda 0-3, 75. Bulut (strafschop), 83. Koga (strafschop) 0-5. Toeschouwers: 75.
Jong FC Emmen: Elmali; Bouws, Sebastian Afoussi (46. Komduur), IJzerman, Metaj (46. Wielink), Bijlsma (46. Alexander Afoussi), Nijkamp, Baric, Mulder, Hagenauw, Reinders.