Terug naar overzicht Terug

FC Emmen wil revanche op Helmond Sport


FC Emmen kruist de komende vijftien dagen de degens met vier Brabantse clubs. Vrijdag gaat het op bezoek bij Helmond Sport, daarna staan duels tegen respectievelijk RKC Waalwijk, NAC Breda (in de JENS Vesting) en Jong PSV op het schema. Drie van deze vier dus buitenshuis en dat ligt FC Emmen tot dus ver uitstekend. Het is de laatste vijf uitwedstrijden ongeslagen en de laatste nederlaag buiten Emmen was op 2 oktober toen bij Almere City werd verloren.


Helmond Sport-FC Emmen is de return van 24 augustus toen de Brabanders in Emmen met 1-0 wonnen. Het was de vierde speeldag van de Jupiler League en met deze zege klom de formatie van trainer Jan van Dijk op naar de derde plaats. Wat verrassend was aangezien Helmond Sport in het afgelopen seizoen niet verder kwam dan de zeventiende stek. De hoge klassering kon niet worden vast gehouden maar toch werd Helmond Sport een geduchte middenmoter. Recentelijk bleef het van eind november tot half januari in vijf wedstrijden ongeslagen maar daarin is de laatste weken verandering gekomen. Vervolgens gingen namelijk de laatste drie wedstrijden verloren tegen Jong Ajax, NAC Breda en Fortuna Sittard. Vooral het verlies in Breda was sneu want de enige treffer werd in de vijfde minuut van de extra tijd gescoord.

Kon FC Emmen tijdens de transferperiode Tom Overtoom aan de selectie toevoegen, ook Helmond Sport trok een speler van een eredivisieclub aan. Van SC Cambuur werd namelijk verdediger Kai Heerings gehuurd. De 25-jarige speelde voor FC Utrecht 65 wedstrijden in de eredivisie en dacht in Leeuwarden meer speeltijd te krijgen maar kwam slechts tot vijf duels in de eerste competitie helft. Helmond Sport mist een gemakkelijk scorende spits want topscorer is Cyrano Kerk met slechts vijf goals. Aan de andere kant hebben maar liefst vijftien Helmonders één of meer doelpunten gescoord. Voor Helmond Sport trainer Jan van Dijk, die 475 wedstrijden als trainer op zijn naam heeft staan, wordt het zijn laatste Helmond Sport-FC Emmen want hij heeft te horen gekregen dat de club voor het komende seizoen een andere oefenmeester wil. De club is zeer te spreken over de huidige resultaten, toch wordt voor verandering gekozen.

Scheidsrechter is de Belg Wesley Alen. De 25-jarige is niet nieuw in de Jupiler League want eerder dit seizoen floot hij Achilles’29-FC Den Bosch en een seizoen eerder MVV-Telstar. In eigen land fluit Alen in de tweede klasse en wacht nog op zijn debuut in de hoogste Belgische klasse.