Jong FC Emmen klopt Jong Go Ahead Eagles

Jong FC Emmen heeft in een duel achter gesloten deuren de leeftijdsgenoten van Go Ahead Eagles met 2-0 verslagen. De overwinning was verdiend voor de ploeg van trainer Casper Goedkoop nadat de rust was ingegaan met een dubbelblanke stand. De doelpuntenmakers waren Kai Huisman en Justin Mulder.

In het elftal van FC Emmen stond met Deniz Aslan slechts een speler opgesteld die voor het komende seizoen nog niet vast ligt. Voor het overige veel spelers die in de voorbereiding nog weinig of geen kans hebben gehad hun kunnen te tonen. Afgezien dan van Tim Siekman en Jurjan Mannes in de eerste helft en Gersom Klok in het tweede bedrijf. Bij de Eagles stonden met Jerry van Ewijk, Tije ten Den en Ohram Dzepar ervaren spelers in het veld.

Kai Huisman liet Eagles doelman Mark Spenkelink een maal kansloos.

Derian Reinders (links) in duel (Foto’s: Roel Bos/sportfoto.org)

In de eerste helft ging het redelijk gelijk op met een grote kans voor de gasten in de beginfase maar ook een prima redding van Eser Elmali. Kort daarna kreeg Junior Albertus een mogelijkheid maar raakte de bal verkeerd. Acht minuten voor rust ging doelman Elmali in de fout door de bal naar een tegenstander uit te schieten maar herstelde zich keurig. Na de pauze was FC Emmen de betere ploeg met een vooral op rechts sterk door komende Gersom Klok. Uit een voorzet van hem kopt Albertus over. In de 50e minuut nam Jong FC Emmen de leiding na een prima aanval met Justin Mulder en de afmaker in Kai Huisman: 1-0. Zes minuten later scoorde Mulder zelf nadat hij zich op uitstekende wijze had vrij gekapt: 2-0. Huisman raakte kort daarna nog een keertje de paal en in de slotfase kopte Pascal Huser rakelings over. Voor Huser waren het de eerste speelminuten na zijn terugkeer aan de Meerdijk.

Jong FC Emmen-Jong Go Ahead Eagles 2-0. 50.Huisman, 56. Mulder 2-0. Scheidsrechter: Dröge.
Jong FC Emmen: Elmali: Baric, Wielens, Siekman (46. Bakker), Aslan, Mannes (46. Klok), Dos Santos, Reinders, Albertus, Huisman (72. Huser), Mulder.