Terug naar overzicht Terug

FC Emmen huurt Issa Kallon van FC Utrecht


FC Emmen heeft vandaag overeenstemming bereikt met FC Utrecht over de huur van Issa Kallon. De 20 jarige vleugelaanvaller stapte nadat de clubs eruit waren meteen in de auto naar Emmen om kennis te maken met het nieuwe rood-wit. De in Zeist geboren Kallon, die in de Domstad over een verbintenis beschikt tot medio 2018, wordt voor één seizoen gehuurd.


Jan Korte: “De afgelopen weken hebben we intensief contact onderhouden met eredivisieclubs die over relatief grote selecties beschikten. Van deze clubs weet je dat eind juli diverse spelers op een verhuurlijst komen te staan. We zochten nog een jonge, dynamische aanvaller welke door de eigen club als eredivisiewaardig wordt bestempeld, maar eerst nog een jaartje mag rijpen op een lager niveau, zodat hij kan laten zien in hoeverre hij daadwerkelijk kan leveren. In het verleden is Issa verschillende keren uitgekomen voor Jong Oranje, wat ook laat zien dat deskundigen hem beoordelen als een getalenteerde voetballer.  Met Issa Kallon halen we iemand in huis die een bijdrage levert aan fris, aanvallend voetbal. Daarnaast zijn we verheugd dat FC Utrecht als eredivisionist heeft geoordeeld dat wij de juiste club zijn voor dit rijpingsproces. Dat spreekt vertrouwen uit.”

Issa Kallon: “Bij Utrecht heb ik gesproken over mijn toekomst, en aangegeven dat ik het liefst wil voetballen in de eredivisie. Toen ze voor het eerst aangaven dat er interesse uit Emmen was, heb ik me samen met m’n zaakwaarnemer verdiept in de club. Daaruit bleek dat de afgelopen jaren diverse jonge voetballers de eredivisie hebben bereikt, en zijn we gaan praten met de clubleiding en de trainer. Ik denk dat ik bij Emmen een goede kans maak om me als basisspeler te bewijzen, en dat voelt goed. Nu ik alles heb gezien en met de meeste mensen kennis heb gemaakt, kan ik niet wachten om bij deze mooie club te voetballen, en een goed seizoen te gaan draaien om uiteindelijk weer terug te keren in de eredivisie. Maar komend seizoen ga ik me focussen op Emmen!”

De 20-jarige aanvaller met roots in Sierra Leone heeft bijna negen seizoenen op de voetbalacademie van Vitesse doorgebracht. In 2014 werd Issa Kallon door FC Utrecht aangetrokken en stond 24 augustus 2014, uit tegen Feyenoord, in de basis. Daarna werd hij in de loop van het seizoen vier maal als invaller gebruikt. In het afgelopen seizoen speelde hij zeventien minuten in de eredivisie tegen PSV. De 1 meter 63 centimeter lange spits heeft in diverse nationale jeugdteams tot en met Oranje onder 19 gespeeld.