Jong FC Emmen in finale Grote Geert toernooi

In deze eerste wedstrijd van het Grote Geert Toernooi moest Jong FC Emmen aantreden tegen gastheer WKE. In de eerste tien minuten leek WKE gemakkelijk te gaan winnen. Vooral over links gleed Erik Eleveld keer op keer langs zijn directe tegenstander, echter er werd niet uit gescoord. Geleidelijk aan namen de beloften van Emmen het initiatief, met als absolute uitblinker Björn Zwikker als gangmaker. Een genot om te zien. Maar ook Jong FC Emmen creëerde zich geen kansen. De 0-0 ruststand was dan ook een juiste afspiegeling.

De tweede helft kabbelde voort zoals voor de rust. Echter in de loop van deze tweede helft kwamen er kansen over en weer. WKE doelman René Jansen moest een paar keer reddend optreden om FC Emmen van scoren af te houden. Aan de andere kant kreeg Robert Fik een aantal kansen, maar zijn vizier stond nog niet op scherp. Ook Berry Hoogeveen was na een prachtige aanval heel dicht bij een treffer.

Vijf minuten voor het einde werd deze wedstrijd beslist door uitblinker Björn Zwikker. Hij werd net over de middellijn aan de zijkant aangespeeld. Hij versnelde en ging op de rand van het strafschopgebied een één-twee aan, kreeg de bal terug en met de binnenkant van de voet knalde hij de bal hoog in de touwen. Eindstand 1-0 voor Jong FC Emmen.

Aanstaande zondag speelt Emmen de finale tegen SVBO, dat met 2-1 won van MSC uit Meppel. WKE en MSC gaan strijden om de derde plaats. De wedstrijden beginnen om 14.00 uur. (Bron: website WKE)