Jong FC Emmen in Almelo onderuit

Jong FC Emmen heeft maandagmiddag in Almelo een oefenduel tegen Jong Heracles met 2-0 verloren. Paul Gladon en Jaroslav Navratil waren de doelpuntenmakers namens de Almeloërs. Volgens trainer Casper Goedkoop was het een van de mindere wedstrijden van Jong FC Emmen. ,,Het was matig van onze kant, vooral erg slordig aan de bal. Heracles speelde wel met alle wissels van het eerste team en dan kun je zien dat ze een hoger tempo zijn gewend.”

Halverwege de eerste helft was er een kans voor Norair Mamedov maar hij stuitte op Heracles keeper Michael Brouwer. Zes minuten voor de pauze nam de thuisploeg de leiding door Paul Gladon via een counter na balverlies van Josimar Lima. Kort daarna stopte doelman Peter van der Vlag een inzet van Brahim Darri. Bij FC Emmen stonden de onder 19 junioren Lesley Osazee en Kjelt Engbers in de verdediging. Joris Voest maakte eindelijk ook weer speelminuten en hield het 45 minuten vol. Na rust werd hij vervangen door Ruben Roosken uit de onder 19 selectie. Lesley Osazee werd gewisseld voor Bas Aalderink.

Na de doelwisseling veranderde het spelbeeld weinig. Het duurde tot de 72e minuut voordat de 2-0 tot stand kwam. Er ging een schot op de lat van Osman vooraf en de rebound werd door Jaroslav Navratil langs doelman Peter van der Vlag gewerkt. In de slotfase waren er nog wat kansjes voor de Emmenaren. De kopballen van Thijs Dallinga en Omran Haydary troffen echter geen doel.
Jong Heracles Almelo-Jong FC Emmen 2-0. 39. Gladon 1-0, 72. Navratil 2-0.
Jong Heracles: Brouwer; Agbaljan, Droste (66. Kwidama), Van de Berg, Van Hintum (46. Duarte), Niemeijer (81. Griffith), Osman (76. El Bachir), Leemhuis, Navratil, Darri, Gladon.
Jong FC Emmen: Van der Vlag; Osazee (46. Aalderink), Lima, Engbers, Voest (46. Roosken), Huizing, Mamedov, Gronsveld, Bijlsma, Bilate (70. Dallinga), Haydary.