FC Emmen onder 19 verliest thuis van VVV Venlo

FC Emmen JO19-VVV Venlo JO19 0-1
FC Emmen onder 19 heeft zich zelf een slechte dienst bewezen door in eigen huis met 1-0 van VVV Venlo te verliezen. Optisch leken de Emmenaren de betere ploeg te vormen maar dat vertaalde zich nauwelijks in uitgesproken doelkansen. Dat was zeker in de eerste helft het geval, wel veel balbezit voor de thuisclub maar de Limburgse doelman Sem Custers kreeg het niet echt moeilijk. Aan de andere kant kon doelman Kjell Scherpen het werk ook prima aan. FC Emmen onder, zonder de geschorste Bas Aalderink, gaf na de pauze eigenlijk maar een kans weg en dat was gelijk bingo. In de 68e minuut werd een hoekschop ingekopt voor de 0-1. een doelpunt die tot de categorie vermijdbaar hoorde. FC Emmen coach Bas Sibum wisselde vervolgens Thom Scheper en Luciano Carty in voor Lorenzo Hindriks en Ruben Roosken maar kon de dreigende nederlaag niet voorkomen. Er kwam wel een slotoffensief met een kans voor Thijs Dallinga (naast) maar in de 0-1 stand kwam geen verandering.
FC Emmen JO19: Scherpen; Osazee, Timmerman, Berends, Roosken (74. Carty), Deiman, Engbers, Hindriks (66. Scheper), Quispel, Dallinga, Margaritha.

DSCF4076

Kjelt Engbers baant zich een weg tussen twee Limburgers.

DSCF4081

Thuis Dallinga werd scherp bewaakt.

SC Heerenveen JO17-FC Emmen JO17 1-3
FC Emmen onder 17 heeft een knappe zege geboekt op SC Heerenveen onder 17. De ploeg van trainer Rick Slor won met 1-3 bij de koploper van de 1e divisie hoog. Al na tien minuten kwam SC Heerenveen onder 17 op een 1-0 voorsprong. FC Emmen onder 17 had het vooral fysiek moeilijk tegen de Friezen. Nog binnen het halfuur moest er gewisseld worden. Centrale verdediger Mart Bloeming kreeg een bal ongelukkig in het gezicht en moest even later met een bloedneus en zeer waarschijnlijk een lichte hersenschudding het veld verlaten. Zijn vervanger was Dave Funke. De Emmenaren wisten tijdens de eerste helft de schade te beperken tot één tegentreffer. Na de rust kwam FC Emmen onder 17 beter uit de kleedkamer.  Binnen twee minuten werd de wedstrijd volledig op zijn kop gezet. In de 43e minuut maakte Jeroen Welles, na goed breed leggen van Ben Scholte, de gelijkmaker. Twee minuten later kwam FC Emmen onder 17 zelfs op voorsprong door een doelpunt van Bjørn Plaggenborg. FC Emmen onder 17 kreeg de wedstrijd volledig in handen en kon zelfs uitlopen naar een grotere voorsprong. Net na een uur spelen viel alsnog de 1-3. Spits Ben Scholte was attent en kopte van dichtbij binnen. In de slotfase ging de thuisploeg alles of niets spelen en dat leverde een aantal hachelijke momenten voor het doel van keeper Yme Meijer op. Maar doelpunten vielen er niet meer in Heerenveen. FC Emmen onder 17 stapte met een goed gevoel van het veld en kan terugkijken op een knappe overwinning op SC Heerenveen, dat na de winterstop nog niet verloren had.
FC Emmen Jo17: Yme Meijer, Bjorn Klaassens (41. Lars Dijk), Mart Bloeming (25. Dave Funke, Jordy Luchies, Tom Bosman, Rowin Schuiling (41. Emiel de Vries), Jelmer Keen, Toine Slor (41. Leon Draisma), Bjørn Plaggenborg, Ben Scholte, Jeroen Welles (72. Job Vermeulen).

FC Emmen JO15-SC Heerenveen JO15 0-4 (oefenwedstrijd)
Een leerzaam oefenduel voor de Emmenaren die in dit op het sportpark van SVBO gespeelde oefenduel in het eerste kwartier drie treffers om de oren kregen. De gasten zetten snel druk en de naïef gestarte Emmenaren kregen voetballes. Na dat slechte kwartier kreeg FC Emmen de zaakjes weer op orde en bood goed tegenspel. De tweede helft was zelfs prima van Emmer zijde. Er kwamen ook kansen die echter niet werden benut. De Friezen scoorden nog wel een keertje: 0-4.
FC Emmen JO15: Sibon (Runhart): Slomp, Meijles, De Roo, Mansaray, Roufs, Hulshof, Fransen (Drayer), Broers, Kiekjes, Fik (Tinholt).

FC Emmen JO13(1)-PEC Zwolle JO13(1) 1-4
In het begin waren de ploegen goed aan elkaar gewaagd, PEC speelde iets gemakkelijker maar FC  Emmen kon regelmatig de bal op de helft van PEC veroveren. Na acht minuten kwamen de gasten op een 1-0 voorsprong. Hierna was PEC de betere ploeg en kwam na twintig minuten op een 0-2 voorsprong. Dit was tevens de ruststand. Na de rust was het wederom PEC dat scoorde, een vrije trap werd erg goed ingeschoten. Hierna pakte FC Emmen iets meer het heft in handen en scoorde ietwat gelukkig de 1-3. Na de 1-3 drong FC Emmen nog even aan maar het was PEC Zwolle dat de 1-4 nog scoorde. Dit was tevens de eindstand. FC Emmen blijft laatste met 4 punten uit 14 wedstrijden.

FC Emmen JO13(2)-Quick ’20 JO13(1) 1-2
De wedstrijd tegen het op de tweede plaats staande Quick ’20 was op voorhand een lastige klus. In  het begin ging de wedstrijd gelijk op en kon FC Emmen goed meekomen  met de fysiek sterke tegenstander. Alleen ontbrak de echte stootkracht om tot echt grote kansen te komen. Na een kwartier kwam Quick ’20 meer opzetten en in die fase scoorden de gasten de 0-1. Daarna kreeg FC Emmen kansen, Alseny Cisse had de gelijkmaker moeten maken maar miste vrij voor de keeper. Kort daarna maakte Quick ’20 de 0-2 wat ook de ruststand was.  Het leek alsof de wedstrijd  was gelopen maar niets was minder waar. Met veel strijdlust ging de thuisclub op jacht naar de treffer en zette de tegenstander vanaf het begin gelijk onder druk. Met een paar prima aanvallen was FC Emmen bijna succesvol, eerst door Joep ten Napel en ook Dan Neswynama, Yoshua Woest en Alseny Cisse kregen de bal niet langs de doelman van de Oldenzalers.  Mike Kriekjes pegelde vervolgens nog op de lat.  Kort voor tijd kreeg FC Emmen een strafschop die prima werd ingeschoten door Mike Kriekjes . Finn Hoogeveen en Lazarro Joseph kregen nog kansen op de gelijkmaker maar het zat niet mee in de afwerking.
FC Emmen JO13(2): Kuiper, Dekker, Ruigrok, Doumbiya, Hindriks (Joseph), Mertens (Van Damme), Woest, Cisse, Ten Napel Hoogeveen), Kriekjes, Bazuin (Neswynama)