Jong FC Emmen imponeert tegen Jong Achilles’29

Jong FC Emmen heeft in de eerste competitiewedstrijd van de beloftencompetitie een monsterscore neergezet. In Groesbeek werd met 0-11 gewonnen van een piepjong Jong Achilles’29.

Jong FC Emmen begon meteen goed en gretig. Jafar Arias, spits van de Drenten, opende de score al in de 6de minuut. Een minuut later werd het 0-2 door een goal van Henk Bos, waardoor de wedstrijd al erg vroeg beslist leek. Het hoge baltempo van de Emmenaren was de Groesbeekse ploeg te machtig en ze werden teruggedrongen tot het eigen strafschopgebied. Toch kwamen ze er af en toe wel uit, maar dit leidde niet tot grote kansen. Toen Emil Bijlsma na een half uur 0-3 maakte, leek Jong Achilles’29 gebroken. De kansen en doelpunten volgden elkaar snel op en de spelers gingen bij 0-5 aan de thee.

In de tweede helft was het wedstrijdbeeld niet anders. De Drenten maakten opnieuw een gretige indruk en maakten veel meters, zowel met als zonder bal. Uiteindelijk werd het 0-11, maar de score had nog hoger kunen zijn. Arias was bijzonder op dreef met maar liefst vijf doelpunten.

Volgende week speelt Jong FC Emmen tegen Jong PEC Zwolle in de competitie. Vorige week speelde beide ploegen ook al een vriendschappelijke wedstrijd tegen elkaar (2-1 voor de Emmenaren).

Jong Achilles’29 0 – 11 Jong FC Emmen