Jong FC Emmen verslaat Jong PEC Zwolle

Jong FC Emmen heeft veerkracht getoond maandagmiddag tijdens een vriendschappelijk duel met Jong PEC Zwolle. In het stadion De Oude Meerdijk ging de eerste kans van de wedstrijd er meteen in. Rogier Benschop scoorde al in de vierde minuut voor de Zwollenaren: 0-1.

Al meteen na de aftrap kreeg Jong FC Emmen een goede kans op de gelijkmaker, maar de bal vloog nipt over het doel van doelman Mickey van der Hart. Daar was bijna de 1-1, maar toch was het Jong PEC Zwolle dat door goed voetbal de gevaarlijke ploeg was in de openingsfase.

Na 18 minuten keerde de wedstrijd volledig. Cas Peters schoot de gelijkmaker binnen en de Drentse formatie werd steeds sterker. Bij het rustsignaal was het echter nog steeds 1-1.

In de tweede helft kwamen eerst Kasper Oldenburger en Emil Bijlsma in de ploeg bij Jong FC Emmen, even later viel ook Daniel Camara Bos in. Zij zagen Henk Bos in de 77ste minuut de 2-1 op het bord zetten. Jong FC Emmen kreeg nog een kans om de score uit te bouwen via Cas Peters, maar hij mikte net over.

Op zaterdag 22 september om 20:45 uur spelen beide clubs tegen elkaar in de eredivisie, ook in stadion De Oude Meerdijk. In de openingswedstrijd thuis tegen sc Heerenveen verloren de Zwollenaren met 2-3.

Jong FC Emmen 2 – 1 Jong PEC Zwolle
4. Benschop 0-1
18. Peters 1-1
77. Bos 2-1

Opstelling Jong FC Emmen: Telgenkamp, Gronsveld, Siekman, Engbers, De Vos, Bijlsma, Bourdouxhe, Chacon, Bos, Arias, Peters

Opstelling Jong PEC Zwolle: Van der Hart, Ligeon, Van den Berg, Koorman, Benschop, Kaptein, Dekker, Van den Belt, Mulder, Bajselmani, Ondaan