Terug naar overzicht Terug

Jong FC Emmen en Jong FC Twente komen niet tot scoren


Jong FC Emmen en Jong FC Twente zijn in de JENS Vesting niet tot scoren gekomen. Met de 0-0 uitslag konden beide partijen ook wel leven, gezien het aantal kansen.  FC Emmen raakte in de tweede helft een keertje de paal, Jong FC Twente toucheerde een keertje de dwarslat.raakten een keertje paal en lat.


Jong FC Emmen startte met een handvol onder 19 spelers waaronder doelman Kjell Scherpen. Verder routiniers als Josimar Lima, Willem Huizing, Michiel Hemmen en Stef Gronsveld plus eerstejaars senioren Nande Wielink en Omran Haydary. Achterin werd met drie centrale verdedigers geopereerd met Josimar Lima, Nande Wielink en Kjelt Engbers terwijl voorin Michiel Hemmen en Oman Haydary een koppel vormden. Het leidde in de eerste helft tot weinig doelrijpe mogelijkheden. Aan Emmer zijde was alleen Omran Haydary na dik een half uur gevaarlijk toen hij een pass onderschepte maar hij had in de afwerking te veel tijd nodig. FC Twente trad aan zonder bekende namen of het zou aanvoerder Bob Vankan moeten zijn die twee seizoenen geleden van Fortuna Sittard werd overgenomen. Een bekende naam had verder doelman Ennio van der Gouw die de zoon  van Raymond van der Gouw is. Opvallende speler was verder de handige Rashaan Fermandez die uit de jeugdopleiding van Feyenoord is geplukt.

AT5W2958

Freddy Quispel lijdt balverlies.

AT5W2976

Rob Deiman in balbezit.

AT5W2986

Hoogstandje van Stef Gronsveld.

AT5W3021

Ruben Roosken heeft Twentenaar Bob Vankan (6) tegenover zich.

In de tweede helft verving Luciano Carty rechtsback Stef Gronsveld. De vorige maand net zestien jaar geworden Carty speelde een prima duel en zette na acht minuten met een fraaie pass Omran Haydary in scoringspositie. Die schoof de bal echter op de paal. Aan de andere kant raakte FC Twente een keertje buiten bereik van doelman Scherpen de dwarslat. In de tweede helft oogde FC Twente bij fasen iets sterker maar Jong FC Emmen bleef zeker na de komst van Thijs Dallinga voor Michiel Hemmen bleef goed in de wedstrijd. Alleen de doelpunten bleven dus uit. Jong FC Emmen heeft er nu zes oefenduels op zitten, bleef daarin ongeslagen maar speelde vier keer gelijk. Waarmee het aardig op een lijn met de hoofdmacht zit.
Jong FC Emmen: Scherpen; Gronsveld (46. Carty), Lima (62. Berends), Wielink, Engbers, Roosken, Deiman, Huizing, Quispel, Haydary, Hemmen (62. Dallinga).
Jong FC Twente: Van der Gouw; Terziqi (66. Benamar), Blesgraaf, Van Schaik, Schmidt, Vankan, Fermandez, Zerrouki, Schets, Zinga, Trotman (24. Grootenhuis).

AT5W3081

Luciano Carty maakte een goede invalbeurt.

AT5W3105

Kjell Scherpen verdedigt uit met Ritchie Zinga voor zich.

AT5W3116

Omran Haydary mist hier een kans.

AT5W3162

Twan Berends viel in voor Josimar Lima (Foto’s: Gerrit Rijkens).