Terug naar overzicht Terug

FC Emmen boekt doelpuntloos gelijkspel tegen SV Meppen


De doelpunten zijn deze week schaars in de JENS Vesting. Speelden woensdag Jong FC Emmen en Jong FC Twente met 0-0 gelijk, donderdagmiddag tussen FC Emmen en SV Meppen was het niet anders. Opvallendste speler bij FC Emmen was Peter van der Vlag, de volgens de rangschikking derde doelman van de Emmenaren was niet te passeren.


FC Emmen ging van start zonder vaste basisspelers Alexander Bannink, Jeroen Veldmate, Hilal Ben Moussa, Dennis Telgenkamp en Youri Loen. Het was een beetje improviseren, zo stonden Keziah Veendorp, Nick Bakker en Tim Siekman centraal achterin met Gersom Klok als linkerverdediger en Michael Chacon op rechts. Op het middenveld was er plaats voor Emil  Bijlsma en Glenn Bijl terwijl voorin Anco Jansen de spitsen Mario Bilate en Cas Peters ondersteunde. Was FC Emmen niet volledig, dat ging zeker op voor SV Meppen dat in de beginopstelling slechts twee spelers had staan die ook in de meest recente competitiewedstrijd in de basis stonden. Desondanks was SV Meppen de ploeg met de meeste doelkansen hoewel die zeker in de eerste helft niet overvloedig waren. Het was aan doelman Peter van der Vlag te danken dat de thuisclub niet op achterstand kwam. De mooiste kans voor SV Meppen viel vlak voor rust toen Nick Bakker uitgleed waardoor Max Kremer plotseling helemaal vrij stond. De schoonzoon van trainer Christian Neidhart schoot echter over. FC Emmen kreeg hooguit een kans op een kans. Emil Bijlsma had een mogelijkheid met een vrij schootsveld maar in plaats van zelf af te drukken speelde hij een in buitenspelpositie staande medespeler aan.

AT5W3225

Cas Peters en Michael Chacon staan in twijfel.

AT5W3228

Anco Jansen gaat een zware winter tegemoet.

AT5W3255

Michael Chacon lijkt de bal met de hand te raken.

AT5W3262

Keziah Veendorp in gezelschap van drie Meppeners.

Na de pauze bleef Gersom Klok in de kleedkamer achter en werd vervangen door Stef Gronsveld, de voor het seizoen 2016/17 eigenlijk beoogde rechtervleugelverdediger maar door blessureleed op forse achterstand geraakt. Bij SV Meppen werden vier andere spelers ingebracht waaronder Martin Wagner en Markus Ballmert die meestal in de basis staan. Topscorer Benjamin Girth was overigens niet mee naar Emmen afgereisd. FC Emmen kreeg na een uur spelen de eerste opgelegde kans toen na een keurige counter Glenn Bijl oog-in-oog met de voormalige FC Groningen doelman Jeroen Gies kwam te staan. Gies zegevierde echter in het onderlinge duel. Bij FC Emmen werden in het laatste half uur nog Omran Haydary en Willem Huizing ingebracht maar veel veranderde er niet.

AT5W3280

Emil Bijlsma legt aan.

AT5W3297

Anco Jansen stuit op doelman Jeroen Gies.

FC Emmen-SV Meppen 0-0. Scheidsrechter: Rozendaal. Gele kaart: Peters (FC Emmen), Ballmert (SV Meppen). Toeschouwers: 200.
FC Emmen: Van der Vlag; Chacon, Veendorp, Bakker, Siekman, Klok (46. Gronsveld), Bijlsma, Bijl, Jansen (77. Huizing), Peters, Bilate (66. Haydary).
SV Meppen: Gies; Jesgarzewski, Nuxoll (46. Ballmert), Geiger, Vrzogic, Leugers (46. Gnerlich), Heerkes, Posipal (46. Wagner), Kremer, Hyseni, Deters (46. Demaj).

AT5W3309

Tim Siekman wint het duel van Thorben Deters.

AT5W3332

Peter van der Vlag (in het geel) was de uitblinker bij FC Emmen.

 

AT5W3423

Omran Haydary in een artistieke pose (Foto’s: Gerrit Rijkens).