Jong FC Emmen door Eagles overvleugeld

Jong FC Emmen leed de vierde nederlaag op rij door in Bathmen met 6-1 van Jong Go Ahead Eagles te verliezen. Bij rust stond het reeds 3-0 voor de thuisploeg. Tot ruim een half uur spelen was er nog geen sprake van een mogelijke catastrofe. De Emmenaren hadden wat kansjes gehad via Bas Dost en een door Edgar Bernhardt genomen vrije trap die door de Deventer sluitpost tot hoekschop werd verwerkt. Maar vanaf de 34e minuut ging het mis. De Emmenaren bezorgden spitsspeler Aldo Joaquim de avond van zijn carrière door ongeconcentreerd verdedigen waarvan hij kort achter elkaar twee maal profiteerde. Kort voor rust kwam er nog een derde goal bij via een vrije trap ineens van Luuk te Boekhorst. Daaraan vooraf was een mislukte breedtepass van Callum Little gegaan waardoor Robin Demeijer via een overtreding moest corrigeren. Het leverde hem een gele kaart en Go Ahead Eagles een vrije trap op die dus door Te Boekhorst werd benut.
Vijf minuten na de pauze stond de Emmer verdediging wederom slecht geposteerd waarvan de van het Londense Arsenal geleende Vincent van der Berg, die zijn debuut bij Go Ahead Eagles maakte, kon profiteren. Het was vervolgens dweilen met de kraan open bij FC Emmen waardoor de score snel tot 6-0 opliep. Bij de thuisploeg ging de scherpte er daarna een beetje af waardoor het bij een half dozijn tegengoals bleef. De Emmer ‘eretreffer’ kwam op naam van Bas Dost.
Jong Go Ahead Eagles-Jong FC Emmen 6-1. 34. Joaquim 1-0, 38. Joaquim 2-0, 42. Te Boekhorst 3-0, 50. Van der Berg 4-0, 54. Joaquim 5-0, 57. Ter Avest 6-0, 60. Dost 6-1.
Jong FC Emmen: Danes; Demeijer, Schepers (46. Dekker), De Roo, Bergsma, Hoolsema, Little, Zwikker, Bernhardt, Dost (60. Wakker), Van der Weide (46. Voorintholt).