Jong Emmen verliest in Haarlem

Jong Emmen, bij afwezigheid van Alfons Arts gecoached door René Hake, was niet bepaald bezig het gras van het Haarlem stadion op te vreten. Het speelde slapjes, zonder overtuiging. Desondanks kon de eerste helft met een dubbelblanke stand worden afgesloten. Na de pauze sloeg Jong Haarlem in de 57ste en 60ste minuut toe. Daniël Manning had nog de mogelijkheid om kort daarna de achterstand te verkleinen maar raakte buitenkant paal. Vijf minuten voor tijd veroorzaakte Ron van Braam een strafschop waaruit de thuisclub de 3-0 fabriceerde. Van Braam kwam er overigens zonder een kaart af. Twee minuten voor het einde scoorde Daniël Manning de 3-1.
Jong Emmen: Danes; Jarno Voorintholt, Van Braam, Schenkel (80. Sloots), Ait-Mama; Kamps, Doorn, Spekken (80. Van Eeken); Bugera (46. Fühler), Bosman, Manning.

*Aan het eind van het huidige seizoen gaan Ron van Braam, Dennis van den Driessche, Ronald Sloots en Kevin Mooibroek de club verlaten. Met een aantal spelers wordt deze week nog over hun toekomst gesproken.