Jong Emmen pakt punt tegen Jong AZ

Jong Emmen-Jong Az was een wedstrijd met weinig doelkansen. Vooral in de gelijkopgaande eerste helft werd het publiek wat dat betreft niet verwend. Marcio Junqueira miste na een kwartier een voorzet van de goed spelende linksback Jamal Ait-Mama terwijl op slag van rust doelman Sander Danes zich moest inspannen om Jordy van Wijk van het scoren af te houden.
Bij Jong Emmen stond met Yurtcan Kayis, Marcio Junqueira en René Wessels redelijk veel routine in de ploeg maar de twee laatstgenoemden konden zeker geen stempel op het duel drukken. De basisopstelling van Jong AZ was doorspekt met jeugdinternationals zoals Arjan Wisse, Haris Medunjanin, Tom Zoontjes en Ron Vlaar maar was niet in staat dit Emmen op te rollen. Pas in de tweede helft maakten de Alkmaarders wat haast. In de 56ste minuut was AZ dichtbij de openingstreffer toen Arjan Wisse met een kopbal de staander trof. Daarna waren de bezoekers behalve een vrije trap van Medanjanin, goed gestopt door Sander Danes, terwijl ook Matthijs Maruanaya op de Emmer sluitpost stuitte, niet echt gevaarlijk. Emmen bewaarde het beste voor de 90ste minuut toen René Wessels vanaf de linkerkant doelman Theo Zwarthoed met een mooie curvebal bijna verraste. Met een uiterste inspanning boog de Alkmaarse keeper de inzet nog tot hoekschop om.
Jong Emmen-Jong AZ 0-0. Danes; Schenkel, Snip, Hegeman, Ait-Mama; Bosman, Doorn (86. Van Braam), Kayis (63. Fühler); Wessels, Junqueira, Manning (68. Bugera).