Jong Emmen pakt drie punten tegen Jong NEC

Jong Emmen heeft de eerste overwinning na de winterstop binnen. Donderdagavond werd in het Unive stadion het bezoekende NEC met 1-0 verslagen. Matchwinner werd Jeroen Fuhler.
Het was een levendige wedstrijd tussen twee ploegen die zonder eerste selectiespelers uitkwamen. NEC viel op door een paar snelle spitsen waardoor het na een half uur spelen ook een prima kans kreeg. Doelman Sander Danes greep evenwel uitstekend in op de inzet van Daan Creemers. Vijf minuten later behoedde Kevin Mooibroek zijn team voor een achterstand. Daarna was het de beurt aan Jong Emmen, eerst verknoeide Ronald Sloots een goede mogelijkheid maar in de 37ste minuut verzilverde Jeroen Fuhler een voorzet vanaf de linkerkant: 1-0. In de tweede helft viel het aantal scoringskansen tegen, pas in de slotfase viel er voor de doelen wat te beleven. Zo kopte in de 84ste minuut Dennis van den Driessche rakelings over en moest vervolgens Sander Danes aan de bak. Met een aantal prima reddingen hield de Emmer sluitpost de nul vast.

Opstelling Jong Emmen: Danes; Snip, Mooibroek, Van Halen, Prins; Sloots (78. Doorn), Sewuster (60. Bosman), Malkus; Manning, Fuhler (71. Bugera), Van den Driessche.