Terug naar overzicht Terug

Emmen A1 verrast met winst op PSV A1


 Emmen A1 heeft voor een daverende verrassing gezorgd door het hooggeklasseerde PSV A1, de nummer drie in de eredivisie, een 1-0 nederlaag toe te brengen. Matchwinner werd Emiel de Vries die op slag van rust een strafschop verzilverde.
De Eindhovenaren begonnen zelfbewust tegen hekkensluiter Emmen maar verkeken zich alras op de werklust van Emmen. De thuisclub liet zoals wel vaker zien niet veel voor de gemiddelde clubs in de eredivisie onder te doen. En de Emmenaren hadden deze keer ook het fortuin aan hun zijde. De winnende goal werd namelijk uit een strafschop gemaakt na een vermeende ovetreding van PSV-doelman Jelle Evens op Mark Wever. Het leek een kadootje maar dat hoefde Emiel de Vries uiteraard niet te beletten om vanaf de witte stip te scoren. Daarvoor hadden Dada Bugera (14e) en Emiel de Vries en Mark Wever in een turbulente 25ste minuut al mogelijkheden gehad. PSV was gevaarlijk via Raf Lennaerts, gestopt door Sander Danes, en Jens Janse. Na rust probeerde PSV met een tempoverhoging Emmen op de knietjes te krijgen. Hoewel het af en toe letterlijk en figuurlijk stormde in het Emmer strafschopgebied bleef de tegentreffer uit.
Opstelling Emmen A1: Danes; Jarno Voorintholt, Doorn,. Schenkel, Klaassens (88. Meertens); Bosman, Boelen (83. Reins), De Vries (71. Van Eken); Manning (46. Jesper Voorintholt), Bugera (90. Schonewille), Wever.


FC Groningen C1-Emmen C1 1-2
Onder allerbelabberste weerstandigheden heeft Emmen een keurige overwinning op FC Groningen behaald. Trainer Albert Koops uitte dan ook zijn tevredenheid. ,,Onder deze omstandigheden was geen goed voetbal mogelijk maar ze hebben er ontstellend hard voor gewerkt en verdiend gewonnen. Ik heb ze dan ook een compliment gemaakt.”
De doelpunten vielen allen na de pauze. FC Groningen nam op sportpark Corpus den Hoorn de leiding na een verdedigingsfoutje. Een stand die tegen de verhouding in was maar via een vrije trap ineens van Janko Dekker kwam Emmen op gelijke hoogte. Vijf minuten voopr het einde viel de winnende treffer. Emmen kreeg een strafschop toegewezen wat een te zware straf leek. Bas Dost belastte zich echter met de uitvoering en schoot zijn ploeg naar de overwinning.
Opstelling Emmen C1: Feenstra; Gortz, Zuidberg (De Vries), Dekker, De Jong; Nouri, Siekman, Dost; Wakker (Balsala), Johannis (Bakker), Manuel

Emmen D1-TTBC D1 6-0
Emmen D1 bereikte door deze zege de laatste acht van het bekertoernooi. De zege op de club uit het Friese Oentjerk was op geen enkel moment in gevaar. Voor rust zetten Jori Bouws (11e) en Bernard Bakker (28e) de thuisploeg op 2-0. Na rust stoomde Emmen door naar de verwachte bforse zege. Jori Bouws verzilverde een voorzet van Wouter Beijering (40e) waarna Gianluca Careia (43e), nogmaals Bouws (56e( en Fabian Stevens het halve dozijn volmaakten.
Opstelling Emmen D1: Bas Blanken, Jisry Hoff (31. Maikel Arling), Robbert Mensinga, Yannis Kazantzis, Tim Pieters, Fabian Stevens (31. Simon IJzerman), Bernard Bakker, Ruben Hoek, Jori Bouws, Aaron Petstra (31. Gianluca Caria) Wouter Beijering.

Frisia C1-Emmen C2 1-4
Ook hier hadden de spelers met de storm te kampen. Vooral de eerste helft toen Emmen tegen de wind in moest spelen werd er moeizaam gevoetbald. Toch kwam Emmen in de 25e minuut op een 0-1 voorsprong door een doelpunt van Tim Siekman na goed voorbereidend werk van Rik ten Voorde. Voor rust werd het nog 1-1 door een misverstand in de Emmer defensie. De tweede helft was, zonder iemand te kort te doen, de wedstrijd van Jordy Beeksma. De invaller stond in de tweede helft aan de basis van alle Emmer goals en creeerde  daarnaast nog diverse kansen voor zijn medespelers. Binnen twee minuten zette hij twee spelers alleen voor de keeper maar o.a. Tim Siekman kon het net niet vinden. Bas Bonsing kon het wel en zette Emmen op een 1-2 voorsprong. Wouter van Aanholt en Radovan Zivcic bouwden daarna de score uit naar 1-4 voorsprong wat tevens de eindstand werd. Rest nog te vermelden de positieve invalbeurt van  D- junior Hilan Kaddour.

Steenwijk B1-Emmen B2 0-7
De thuisclub werd vanaf het begin op de eigen helft vastgezet en het regende kansen voor de Emmenaren. Zo raakte Frank Hoolsema de paal. Steenwijk kreeg halverwege de enige kans in de wedstrijd. De score werd uiteindelijk in de 28e minuut geopend door Jeffrey Pot. Twee minuten later bracht Frank Hoolsema uit een strafschop de ruststand op 0-2. Na de pauze ging Emmen gewoon door met het scheppen van doelrijpe kansen. Zo waren Joel de Almeida, Hidde Rog en uitblinker Kay de Vries dichtbij de derde treffer. In de 57e minuut was het dan Kay de Vries die de 0-3 liet aantekenen. Daarna was het slag op slag met achtereenvolgens goals van Lascal Boer (67e), Joel de Almeida (69e) en Rob Schreuder (77e).
Opstelling Emmen B2: Poelman; Fuhler, Swager, Husers, Kuper; Van der Veen (48. Boer), De Vries, Rog (52. Schreuder); Hoolsema, Pot (52. Jager), De Almeida.