Jong Emmen heeft de smaak te pakken

Jong Emmen heeft de smaak te pakken. De uitwedstrijd tegen Stormvogels Telstar werd met 2-1 gewonnen waardoor de reeks ongeslagen duels op vijf is gekomen. In deze serie kwamen de Emmenaren vier keer tot winst plus een gelijkspel.
De wedstrijd werd op een bijzonder slecht veld afgewerkt. Een dag eerder had de hoofdmacht van Stormvogels Telstar daarop een competitieduel gespeeld en er was nog niets aan verzorging gedaan. En dat terwijl het veld van sportpark Schoonenberg toch al niet bekend staat als een van de beteren in de Gouden Gids divisie. Onder deze omstandigheden kwam Jong Emmen in de eerste helft niet aan een goede prestatie toe. De thuisclub speelde feller en nam in de 17de minuut verdiend de leiding. Daarna had Emmen nog een keertje mazzel dat de bal via onderkant lat weer het veld in vloog.
Trainer Alfons Arts drukte in de rust de spelers op het hart meer risico te nemen en sneller druk te zetten. Dat lukte aardig en Jong Emmen kreeg de overhand. Na een uur spelen werd dat beloond met de gelijkmaker van Marcio Junqueira. Een vrije trap van Nino Furfaro was niet goed weggewerkt en via Jeroen Fuhler was de bal bij Junqueira beland. Tien minuten later bracht Nino Furfaro de winnende treffer op zijn naam. Daarna kwam Jong Emmen nog een aantal malen gevaarlijk op zetten, vooral nadat ex-Emmenaar Mark Jan Fledderus bij de thuisclub er met rood af moest, maar in de buurt van de goal ging er altijd wel iets mis.
Opstelling Jong Emmen: Reijs; Tieltjes, Mooibroek, Wigger, Snip (50. Prins); Van Halen (70. Manning), Tzelepis, Sewuster; Junqueira, Fuhler, Furfaro.