Terug naar overzicht Terug

Job Drent en Tonny Roosken op bezoek


De 81-jarige Job Drent, in gezelschap van oud-CEC speler Henk Baas, haalde herinneringen op samen met Tonny Roosken en oud-Zwartemeerder Ab Jansen. Voor de ontvangst tekenden Koen Schonewille en Henk Hagenouw.
Job Drent was een laatbloeier die op 26-jarige leeftijd van Oring naar Emmen ging waar hij in het seizoen 1949/50 aan de Kerkhoflaan in het eerste elftal debuteerde. Hij speelde zes seizoenen achtereen voor Emmen in de periode voor de intrede van het betaalde voetbal. Hij was aanvankelijk linksbinnen in het toen gebruikelijke systeem met vijf voorhoedespelers. In het seizoen 52/53 scoorde hij zelfs zeventien goals in 22 wedstrijden. In 1955 tekende hij op 32-jarige leeftijd een contract bij Enschedese Boys waar hij slechts een jaar verbleef. In 1956 ging hij vervolgens terug naar Drenthe waar hij voor de tweede divisieclub Zwartemeer ging spelen. Hij speelde tot en met 1964/65 betaald voetbal toen hij met 42 jaar de oudste veldspeler in het betaalde voetbal was. Dat record staat nog steeds. De intussen laatste man geworden Job Drent ging vervolgens terug naar de amateurvereniging Emmen waar hij in het seizoen 1965/66 een hoogtepunt beleefde met het kampioenschap in de eerste klasse C. Later functioneerde hij nog een tijd als elftalleider onder trainer Wim van den Heuvel.
Tonny Roosken (70) was de vedette van Zwartemeer en het latere SC Drente. De uit Erica afkomstige Roosken was een goaltjesdief bij uitstek die in totaal 229 goals voor de betaalde club uit Klazienaveen produceerde.


Job Drent.

Jeroen Fuhler nam ook even een kijkje

V.l.n.r: Dirk van der Kaap, Henk Baas, Ab Jansen, Jeroen Fuhler, Job Drent en Tonny Roosken.

V.l.n.r: Koen Schonewille, Henk Baas, Job Drent, Tonny Roosken, Ab Jansen en Henk Hagenouw ruiken nog een keertje aan het groene gras.