Jeugdteams van start met bekerduels

FC Emmen JO19-DZOH 1 0-0 (oefen)
Het oudste jeugdelftal van FC Emmen oefende tegen de hoofdmacht van de plaatselijke zaterdag tweedeklasser DZOH. In een aantrekkelijke wedstrijd werd niet gescoord maar er waren wel mogelijkheden over en weer. Bij FC Emmen onder 19 was aanvoerder Ben Scholte in de eerste helft niet erg gelukkig in de afwerking van een trio doelrijpe mogelijkheden.

In de selectie van FC Emmen stonden diverse nieuwelingen van buitenaf waaronder spits Joris Adams (Gomos), Amadou van Leeuwen (Zeeburgia), Martijn Bolks (HHC) en Lentini Caciano (PEC Zwolle).
Opstelling FC Emmen JO19: Meier; Van Leeuwen (60. Ten Cate), Luchies, Dijk(60. Slor), Klaassens, Plaggenborg,Bolks, Carty (70. Draisma), Scholte, Caciano (46. Welles), Adams.

FC Emmen JO12 – FC Klazienaveen JO13 8-1 (beker)
FC Emmen JO12 ging voortvarend van start met een goal van Amadou Doumbouya in de vierde minuut. Daarna werden er her en der kansen gecreëerd maar stond FC Klazienaveen wel de gehele tijd onder druk. In de 27e minuut was het wederom raak met Danoa Saihaya die de kans goed afrondde en de ruststand op 2-0 bracht. FC Klazienaveen kwam in de tweede helft bijna helemaal niet meer over de middenlijn. In de 5e minuut gaf Mats Bosma een goede pass gaf op Jona Giesselink die de 3-0 maakte. Bij deze stand verkleinde Klazienaveen tot 3-1. FC Emmen pakte de boel weer goed op in de 15e minuut tekende Mike Rutgers voor de 4-1. Mats Bosma kreeg daarna een goede kans met een schot ineens maar de bal vloog over. Het doel van de gasten werd daarna belegerd en via treffers van Jona Giesselink (24e), Stan Suelman (26e), Delano van Coevorden (28e) en Jona Giesselink (29e) werd de uitslag naar 8-1 getild.

FC Emmen JO17-vv Emmen JO17 5-1 (beker)
De broederstrijd tussen de onder 17 ploegen van FC Emmen en de hoofdklasser Emmen eindigde in een forse 5-1 zege voor de thuisclub. Twee spelers scoorden ieder twee maal: Jamai Kriekjes en Gergino Laken. Maurice Tinholt nam de vijfde treffer voor zijn rekening voor de tweede divisionist.

Go Ahead Eagles JO13(1)-FC Emmen JO13(1) 2-4 (beker)
De ploegen hadden elkaar dit seizoen al twee keer ontmoet en beide malen won FC Emmen overtuigend. De ploeg uit Deventer was er nu dus op gebrand te winnen! En dat zag je ook terug in hun spel. In een zeer spannende wedstrijd won FC Emmen JO13 uiteindelijk met 2-4. Na een goede vrije trap van Rinse Sietsma in de 14e minuut kopte Jort Schnoining de bal tussen de palen. In de 24e minuut scoorde Go Ahead Eagles de gelijkmaker: 1-1. Vlak voor rust, na een mooie steekpass van Maron Pol, schoot Stan van Manen de 1-2 binnen. In de tweede helft werd het spel aan beide kanten wat slordiger, maar aan strijdlust ontbrak het bij de Emmenaren zeker niet. Dat resulteerde in een mooie goal van Daan Lambers: 1-3. Go Ahead Eagles gaf vrij snel daarna antwoord en maakte de 2-3. De laatste tien minuten ging Go Ahead Eagles op zoek naar de 3-3, maar in de 68e minuut schoot Huub Kerkdijk de Emmenaren naar de veilige 2-4 voorsprong wat tevens de eindstand werd.

FC Emmen JO10 (1)-Borger JO 11(1) 11-1
Na een wat onwennig begin van de wedstrijd waar de spelers aan het veld moesten wennen. Daarna ging het los. Waar Borger in de eerste tien minuten nog weerstand kon geven, lukt het om daarna Borger tot fouten te dwingen. Na een paar mooie aanvallen werd het uiteindelijk 11-1 waarbij gezien de kansen de uitslag hoger uit had kunnen vallen.

FC Emmen JO10(2)-Twedo JO11-1 5-0
Ook dit team moest eerst even wennen aan het grote veld. Maar de eerste kansen kwamen al binnen enkele seconden. Uiteindelijk liep de uitslag op naar 5-0. Waarbij er meer in het vat zat voor dit team.

St Gieten/Eext JO15 – FC Emmen O15 1-16

FC Emmen O14 – Stadskanaal JO15 17-0