Terug naar overzicht Terug

Jeugdteams strijden om de punten


Er staan zaterdag weer een aantal belangrijke wedstrijden op het programma voor de jeugdopleiding. Hieronder een korte voorbeschouwing.

FC Emmen O21 leek de weg naar boven te hebben ingezet in Divisie 3, maar kreeg afgelopen weekend een flinke tik te verduren. De ploeg van trainer Wietse de Blois verloor met grote cijfers bij FC Eindhoven O21, 6-0. Komende zaterdag ontvangt nummer zes FC Emmen O21 op De Oude Meerdijk nummer twee Excelsior O21. Het verschil is echter maar drie punten in het voordeel van de Kralingers. Het duel begint zaterdag om 14.30 uur.

Ook FC Emmen O18 deed afgelopen speelronde geen goede zaken. Het team van trainer Albert Jan van Oosten verloor met 2-6 van concurrent AFC’34 O18. De Emmenaren begonnen nog goed aan de wedstrijd en gingen met een 2-1 voorsprong de rust in. Maar na de onderbreking ging het helemaal mis. Door de nederlaag wordt promotie naar Divisie 3 een lastig verhaal. Met nog vier wedstrijden te gaan is het verschil met koploper Waterwijk O18 zeven punten, maar ook AFC’34 O18 en Telstar O18 staan nog hoger op de ranglijst. Komende zaterdag reist FC Emmen O18 af naar Noord-Holland voor de uitwedstrijd tegen Hoofddorp O18. De aftrap is om 12.45 uur.

FC Emmen O16 gaat na de vierde nederlaag op rij komende zaterdag weer voor een winstpartij. Dat moet dan op eigen veld gaan gebeuren tegen Almere City FC O16. Beide ploegen hebben tien punten en delen de laatste plaats in Divisie 3. Maar promotie naar Divisie 2 is nog mogelijk, want de nummers één tot en met zes promoveren. Eerder dit jaar werd de uitwedstrijd in Almere nog met 4-1 verloren. De belangrijke wedstrijd wordt gespeeld bij vv Emmen en begint om 13.00 uur.

FC Emmen O15 pakte woensdagavond dan eindelijk de eerste zege van 2024. De inhaalwedstrijd tegen Flevo Boys O15 werd met 3-1 gewonnen. De formatie van trainer Brian Zweers speelt zaterdag opnieuw tegen Flevo Boys O15, maar dan in Emmeloord. De aftrap op Sportpark Ervenbos is om 10.30 uur.

FC Emmen O14 speelt zaterdag de thuiswedstrijd tegen Bennekom O14. De ploeg van trainer Theo ten Caat verloor afgelopen zaterdag voor de tweede keer dit jaar nipt van FC Twente/Heracles O14, het werd opnieuw 2-1. Eerder dit jaar werd er met dezelfde cijfers wel gewonnen van Bennekom O14. De wedstrijd bij vv Emmen begint zaterdag om 10.30 uur.

FC Emmen O13 deed afgelopen weekend goede zaken in strijd om lijfsbehoud in Divisie 2. Het team van trainer Jordan Poeste won met 4-0 van concurrent Achilles E O13 en zette hiermee het verschil op vijf punten. Komende zaterdag wacht opnieuw een belangrijke wedstrijd. Dan is hekkensluiter Schalkhaar O13 de tegenstander. De aftrap in Schalkhaar is om 10.30 uur.

FC Emmen O12 en FC Emmen O11 spelen in de Landelijke Twin Games. De Onder-12 speelt al op vrijdagavond om 17.30 uur op bezoek bij Cambuur O12, terwijl de competitie van FC Emmen O11 al is afgelopen. Het jongste jeugdteam speelt zondag een toernooi bij Achilles 1894 in Assen.