Jeugdteams laten veel punten liggen

‘d Olde Veste ’54-FC Emmen D 0-0
Koploper FC Emmen C zag door het gelijke spel en de winst van SC Cambuur de Friezen op gelijke hoogte komen. Nodig was het bepaald niet want het aantal kansen dat de Emmenaren in Steenwijk creëerden was ongeloflijk. ,, In de eerste helft was de kansenverhouding 8 tegen 2 in ons voordeel”, zegt trainer Berry Zandink. ,,In de tweede helft ben ik maar opgehouden te tellen. Het was overigens niet zo dat Olde Veste een zwakke ploeg heeft, in Emmen hadden we ook moeite met ze en ze kregen hier ook mogelijkheden. In de tweede helft werd zelfs nog een buitenspelgoal afgekeurd.” Bij die buitenspelgoal blesseerde doelman Richard Eberhard zich maar speelde de wedstrijd wel uit. Bij FC Emmen bleef aanvoerder Pascal Huser met een liesblessure aan de kant.
FC Emmen C: Eberhard; Graver, Rijkens, Wessels, IJzerman, Arends (44. Nijkamp), Rasevic, Heerkes (44. Westebring), Meijer, Kikkert, Bjorn Berends (36. Spijodic).

FC Emmen/SC Heerenveen D-De Graafschap D1 0-3
De Emmenaren hadden bij winst een voorsprong van zes punten op nummer tien De Graafschap kunnen nemen maar zagen door het verlies de Achterhoekers op gelijke hoogte komen. In de eerste helft liet de thuisploeg wat kansjes liggen, zo miste linkerspits Jan Scholten op een haar na een goede voorzet van Matthijs Hensens en werd een Emmer doelpunt wegens buitenspel afgekeurd. De bezoekers lieten zich ook niet onbetuigd en troffen al na tien minuten de lat terwijl kort voor rust doelman Vincent Beugelink een goede mogelijkheid onschadelijk maakte. Na de pauze had De Graafschap het betere van het spel en kwam binnen een kwartier op een 0-2 voorsprong. Bij de 0-2 blesseerde de Emmer doelman Vincent Beugelink zich en moest worden vervangen door Dany Sinot. FC Emmen kreeg geen uitgespeelde kans in het tweede bedrijf. Wel een mogelijkheid uit een vrije trap die door Thijs Uineken om de muur werd gemikt maar simpel door de doelman van De Graafschap kon worden gevangen. Een paar minuten voor het einde verhoogden de bezoekers nog tot 0-3. Aanvoerder Matthijs Hensens maakte dat niet meer mee want hij was kort daarvoor uit de wedstrijd geschopt.
FC Emmen/SC Heerenveen D: Beugelink (45. Sinot): Harms, Jochem Scholten, Sanafikhah, Uineken, Luiken, Lambers (50. Drenth), Levon van Dijk, Hensens, Komduur (50. Van der Weide), Jan Scholten (40. Fokke).

Jan Scholten lijkt te scoren maar de bal ligt aan de verkeerde kant van het net.

Thijs Uineken mikt een vrije trap om de muur.