A-junioren in degradatiegevaar

Heerenveen/Emmen A1 stond afgelopen zaterdag na 90 minuten voetballen met lege handen na een wedstrijd waarin gezien het spelbeeld een gelijkspel en misschien de volle winst meer op zijn plek was geweest. Tegenstander ADO Den Haag kwam vlak voor rust op 0-1 door een doelpunt van Donny van der Dussen. De thuisploeg zette alles op alles om de drie punten in huis te houden, maar wist zichzelf niet te belonen. Het blessureleed bij Heerenveen/Emmen A1 is nog steeds groot. Quenten Martinus zal gezien de ernst van zijn knieblessure dit seizoen niet meer in actie komen. Een harde klap voor de aanvaller die al vanaf eind augustus 2009 aan de kant zit. Voor de wedstrijd tegen ADO waren ook Ernesto Seymonson (hamstring), Doke Schmidt (knie), Kenny Otigba (niet wedstrijdfit) en Lars van den Berg (pols) niet inzetbaar. Reservedoelman Andreas Sutt was daarentegen weer hersteld van zijn achillespeesblessure en kon weer op de bank plaatsnemen.
Heerenveen/Emmen A1: Jurjan Wouda, Enzo Huntink, Thomas Bakker, Jeffrey Gouweleeuw, Mike Koenders, Pelé van Anholt, Robin Eriksson, Tobias Kainz, Arsenio Valpoort (55. Radovan Mitrovic), Menno van Elsas (75. Gianluca Caria), Luciano Slagveer.

Heerenveen/Emmen B1 heeft in een stevig duel op Skoatterwald met 2-1 van ADO Den Haag gewonnen. De Friezen wonnen weliswaar drie punten, maar verloren ook twee spelers. Ferry Stollenga kreeg een elleboog in zijn gezicht, en Hakim Ziyech kwam tijdens een kopduel hard in botsing met een ADO-speler. ‘Dit soort duels zijn leerzaam voor ons’, sprak trainer Hans de Jong die zijn team een 0-1 achterstand zag ombuigen in een 2-1 voorsprong. ADO Den Haag kwam al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Na zes minuten zorgde Stephen Warmolts voor een missertje achterin bij de Friezen, wat direct werd afgestraft. Thomas Tavilla schoof uiteindelijk binnen. Tot op dat moment leek er niet zoveel aan de hand voor de ploeg van Hans de Jong, die zonder de geschorste Jens Jurn Streutker en Luciano Slagveer (A-junioren) speelde. De wedstrijd speelde zich tot de treffer voornamelijk af op Haagse helft, daarna slopen er wat slordigheden in het spel van de Friezen.

Een vrije trap voor Heerenveen/Emmen tegen het einde van de eerste helft leidde de gelijkmaker in. Op de rand van het strafschopgebied schoot Hakim Ziyech in de muur, de afvallende bal werd door Menno Heerkes met een prachtige uithaal binnengeschoten: 1-1. Goed doorjagen van Michael Chacon zorgde ervoor dat Heerenveen/Emmen een kwartier na rust de leiding nam. Hij blokte de uittrap van ADO-keeper Willem Jan Broch, waardoor de bal het doel inrolde. Tien minuten later had Chacon zijn tweede treffer kunnen maken, maar hij schoot in kansrijke positie over na een mooie diepe bal van Heerkes. Omdat de Fries/Drentse combinatie de kansen niet verzilverden bleef ADO Den Haag in de wedstrijd. De bezoekers werden in de slotfase nog enkele keren gevaarlijk.
Heerenveen/Emmen B1: Bas Douma, Juan van Dorpel, Stephen Warmolts, Thomas de Jong, Ferry Stollenga (20.Roelof Strikwerda), Menno Heerkes, Michael Birnie (69.Daan Bijlard) , Hakim Ziyech (77. Nezhar Hassan), Vasileios Emmanouil, Michael Chacon, Wouter Beijering.