Jeugdteams komen beiden tot winst

FC Emmen D1-PEC Zwolle D1 3-1 (0-0)
Een aantrekkelijke wedstrijd waarin de partijen elkaar in de eerste helft in evenwicht hielden. FC Emmen D1 kreeg weliswaar kansjes middels Thijs Dallinga, Thijs Oosting en Ronald Gerdes maar die konden de Zwolse verdediging niet verontrusten. Emmer doelman Kjell Scherpen moest een keertje handelend optreden bij een afstandsschot van Jasper Age Stiksma maar had daar geen enkele moeite mee. Na de pauze was FC Emmen de betere ploeg en creëerde nu ook echte scoringskansen. Zo in de 37e en 38e minuut toen Ronald Gerdes in goede positie kwam te staan maar beide malen onfortuinlijk in de afwerking was. In de 47e minuut was het dan toch raak voor de thuisploeg. Op een pass van Thijs Oosting kon linkerspits Ruben Roosken doorlopen en rondde de kans keurig af: 1-0. Vijf minuten later scoorde Roosken wederom nadat de scheidsrechter de voordeelregel toepaste na een overtreding op Thijs Dallinga die vervolgens Roosken de schietkans bood. PEC Zwolle gaf zich echter niet gewonnen en met name Dami Gerding, evenals een groot deel van de begeiding van de Zwollenaren met een FC Emmen verleden behept, was actief en bracht de spanning met een goede goal terug: 2-1. Een tweede mogelijkheid voor Gerding maakte doelman Scherpen onschadelijk. De bevrijdende derde treffer voor de thuisclub viel drie minuten voor het einde. Ruben Roosken tikte de bal over de doellijn nadat het meeste werk door Thijs Dallinga was verricht.
FC Emmen D1: Scherpen; Luchies, Seubers, Timmerman (58. Haak), De Vries, Aalderink (58. Brand), Oosting, Knol, Dallinga, Gerdes (45. Ebbinge), Roosken.

GVAV Rap C1-FC Emmen C1 0-9 (0-4)
De uitslag viel nogal fors uit maar dat mocht niet tot de conclusie leiden dat de stad-Groninger formatie weinig voorstelde, zei FC Emmen-coach Henk Venema. ,,GVAV is een goede ploeg en speelde in de eerste helft zelfs beter voetbal dan wij. Vooral in het eerste kwartier ging het moeizaam bij ons. De combinaties liepen bij hen beter maar wij hebben natuurlijk in Jochem Scholten en Raphael Ngendakumana twee gevaarlijke aanvallers die gemakkelijk scoren. Daarnaast moest GVAV na een kwartier ook nog met een man-minder spelen wegens een rode kaart.”
FC Emmen stond na een helft spelen op 0-4 dankzij treffers achtereenvolgens van Jochem Scholten, Frank Fokke, Twan Berends en Jochem Scholten. Na de pauze denderde FC Emmen door na 0-9. Jochem Scholten nam de 0-5 en 0-6 voor zijn rekening waarna het de beurt was aan Raphael Ngendakumana die de 0-7 en 0-8 liet aantekenen. Het laatste woord had Kjelt Engbers die uit een strafschop de eindstand op 0-9 bepaalde.
FC Emmen C1: Knigge (Schepers); Hoogeveen, Fokke (Mol), Bos, Timmer, Berends, Hindriks, Jan Scholten, Ngendakumana, Jochem Scholten, De Graaf (Engbers).