Jeugdteams behalen de volle buit

Heerenveen/Emmen C2-vv Emmen C1 3-1
De C-jeugd van FC Emmen blijft op kampioenkoers door de 3-1 winst in het Univé stadion op Emmen C1. De overwinning was verdiend maar de C’s van de vv Emmen boden goed tegenstand. In de beginfase was het meeste balbezit zelfs voor de gasten wat in de hand werd gewerkt door de soms slordige passing van de FC Emmen jeugd. Maar na een klein kwartier kwam er een kentering in het duel toen Stefan Kikkert de score openbrak. Even daarvoor kreeg Tom Heerkes een kans maar schoot naast. De C’s van de vv Emmen lieten zich echter niet wegspelen en kregen zelfs een goede mogelijkheid via spits Harold Wolters maar hij mikte over. De partijen leken met een 1-0 tussenstand te gaan rusten maar twee minuten voor de doelwisseling zette Sander Boer zijn ploeg met een prima doelpunt op 2-0. De wedstrijd leek te zijn gespeeld, linkerspits Bjorn Berends had kort na de hervatting een mogelijkheid om de 3-0 te scoren na een goed opgezette aanval maar mikte naast. In de 48e minuut werd het echter weer spannend toen Danny Voorn de achterstand verkleinde tot 2-1. De achterhoede van FC Emmen wankelde eventjes maar bleef verdere tegengoals bespaard. FC Emmen ontworstelde zich aan de druk en kreeg prima kansen om de score naar een veilige marge te brengen. Stefan Kikkert schoot voorlangs na een prima counter en het zelfde deed korte tijd later invaller Matthijs Hensens. Laatstgenoemde was twee minuten later wel succesvol. Emmen doelman Sven Rakers stopte in eerste instantie een inzet van Sem Nijkamp maar in de rebound bepaalde Hensens de eindstand op 3-1.
Heerenveen/Emmen C2: Schrik; Arends, Graver, Komduur, Baas, Berens, Nijkamp, Heerkes, Boer (68. Zeilstra), Kikkert (65. Hensens), Berends.

Tom Heerkes in duel met doelman Sven Rakers maar zou het doel missen.

Stefan Kikkert schiet de 1-0 binnen, achter hem Paul Bangura.

Sander Boer zet hier zijn ploeg op 2-0.

FC Emmen doelman Joost Schrik wordt gepasseerd door Danny Voorn (in rood en wit)

De neuzen van beide ploegen staan hier in dezelfde richting.

Flevo Boys D1-Heerenveen/Emmen D2 0-7
De jongste Emmenaren maakten in Emmeloord indruk met uitstekend veldspel. ,,Het was een genot om naar te kijken”, genoot coach Nico Haak na. ,,We hebben het beste voetbal tot nu toe in de competitie laten zien.” Een belangrijke rol in de 7-0 overwinning speelde Jochem Scholten. Hij scoorde weliswaar niet maar was bij vijf goals in de voorbereiding nadrukkelijk betrokken. In de eerste helft werden drie voorzetten van Jochem Scholten in treffers omgezet. Thom Scheper, Roelof van Dijk en Thyrann Lambers waren de afmakers. In de 0-4 na de rust had Jochem Scholten weer een groot aandeel, deze keer gaf Emiel Bijlsma het beslissende tikje. Bijlsma nam ook de 0-5 voor zijn rekening. Roelof van Dijk was de maker van de 0-6 nadat een inzet van Thyrann Lambers in eerste instantie door de doelman van de Emmeloorders was geblokkeerd. Thom Scheper maakte het zevental vol door met een volley te scoren uit aangeven van Jochem Scholten. Het was voor de Emmenaren een prima dag want naast de eigen zege verloor de grote concurrent Groningen/Cambuur D3 van HZVV.
Heerenveen/Emmen D2: Beugelink; Muusse (40. Hoogeveen), Levon van Dijk, Bos (40. Timmer), Harms, Roelof van Dijk, Bijlsma, Scheper, Jan Scholten (20. Spang), Lambers (40. Gierveld), Jochem Scholten (40. Hindriks).