Terug naar overzicht Terug

FC Emmen verliest oefenduel van Borussia


 


Mo Idrissou scoorde twee keer voor Borussia, rechts Kevin Görtz (Foto: BMG)

Beide trainers gebruikten het duel om spelers die in de competitie minder aan bod komen speeltijd te geven maar FC Emmen begon toch met een normale startopstelling. En die kon het aardig bijbenen tegen de rode lantaarndrager in de Bundesliga hoewel het nauwelijks aan het scheppen van kansen toe kwam. Tot halverwege de eerste helft hielden de Emmenaren de nul vast maar toen moest Harm Zeinstra zwichten voor een rake kopbal van Mo Idrissou. In de lucht waren de Duitsers oppermachtig want ook de 2-0 en 3-0 werden met kopballen gemaakt. De 2-0 kwam op rekening van de Nederlander Roel Brouwers indirect uit een vrije trap. Mo Idrissou zorgde voor de 3-0 ruststand door uit een hoekschop steenhard in te koppen. Een vierde Duitse treffer werd wegens buitenspel geannuleerd.
Na de thee werd er zoals gebruikelijk ruimhartig gewisseld en werd het minder aantrekkelijk. Borussia scoorde nog een keertje via Karim Matmour met een schot van afstand waarop Diederik Bangma kansloos was. De Emmer eretreffer  kwam op naam van Jeffrey de Visscher die in het laatste kwartier Randy Wolters nog moest vervangen. Bij FC Emmen maakte Erik van der Ven twintig minuten voor tijd zijn rentree na een lange revalidatie periode. Eldridge Rojer werd niet ingezet. 

Borussia Mönchengladbach-FC Emmen 4-1. 23. Idrissou 1-0, 28. Brouwers 2-0, 37. Idrissou 3-0, 84. Matmour 4-0, 90. De Visscher 4-1.

FC Emmen: Zeinstra (46. Bangma) – Görtz (60. Leonardo), Fischer, Zimmerman (46. De Groot), G. de Vries (46. Stolte) – De Visscher (46. Denissen), Shayesteh (46. Velda), J. de Vries (71. Van der Ven), Wolters (75. De Visscher) – Chery (60. Poldervaart), ter Heide (70. Velda).
Borussia: Heimeroth (46. Bailly), Levels, Brouwers, Anderson, Schachten – Marx (60. Neustädter), Fink (60. Stranzl), Matmour, Idrissou (46. Reus) – Hanke, Bäcker (60. Daems)