Jeugd: Overwinningen voor O21 & O18

Willem II O21 – FC Emmen O21 1-2
In Tilburg was het toegestroomde publiek klaar voor een promotiefeest, maar de Emmenaren staken daar vakkundig een stokje voor en pakte daarmee broodnodige punten in de strijd tegen degradatie. De ploeg van trainer/coach Ruud Jalving kwam prima voor de dag en drukte dat ook uit in de score. Na een sterk begin van Willem II O21 werd FC Emmen O21 langzaam maar zeker dreigender en benutte het de ruimte die men kreeg. Remi van Ekeris profiteerde na 12 minuten spelen en maakte de openingstreffer. Twintig minuten later zette opnieuw van Ekeris Emmen op rozen: 0-2. De thuisploeg probeerde nog het tij te keren, maar nadat na een uur spelen een rode kaart bij de Tricolores viel kwam de overwinning wel erg dichtbij. Een tumultueuze slotfase veranderde daar niet veel aan: Willem II O21 scoorde in blessuretijd nog een aansluitingstreffer en kreeg ook een tweede rode kaart. FC Emmen O21 heeft door de overwinning handhaving in Divisie 2 in eigen hand. Concurrenten Roda JC O21 (19 februari) en Alphense Boys O21 (26 februari) komen de komende twee zaterdagen op bezoek op De Oude Meerdijk.

FC Emmen O18 – DWS O18 6-0
FC Emmen onder 18 had voor de wedstrijd tegen DWS nog vier punten nodig, en heeft door een ruime overwinning promotie naar divisie 3 binnen handbereik. De wedstrijd, die ruim een half uur later begon vanwege vervoersproblemen bij DWS, werd pas na 37 minuten opengebroken. Thom Bijkerk maakte de openingstreffer. Na rust was het Djaïro Fik die snel de 2-0 maakte en daarmee waren de drie punten wel een zekerheid. De doelpuntenmachine kwam langzaam maar zeker op gang: Jan Doldersum maakte een hattrick en ook Joey Roufs deed een duit in het zakje. Een 6-0 overwinning zorgt ervoor dat FC Emmen O18 nog één punt nodig heeft. Zaterdag 19 februari om 12.00 uur staat de thuiswedstrijd tegen Fortuna Wormerveer O18 op het programma, en kan de onder 18 de promotie naar Divisie 3 definitief maken.

Alphense Boys O13 – FC Emmen O13 4-0
De ploeg van Albert-Jan van Oosten heeft het lastig in Divisie 2, en wist op bezoek bij Alphense Boys niet te winnen. De Emmenaren begonnen nog prima aan het duel, maar in de 20ste minuut viel de 1-0 voor de thuisploeg. Deze breidde de score snel en nog voor rust uit naar 3-0. Vlak na rust kwam onder 13 met tien man te spelen, en kreeg het zelf geen kans meer. Alphense Boys wist nog eenmaal te scoren.

FC Emmen O12 en FC Emmen O11 spelen dit seizoen in de landelijke Twin Games competitie. Onder 12 ontving PEC Zwolle O12, Onder 11 ging op bezoek bij De Graafschap O11. In deze leeftijdscategorieën staat individuele ontwikkeling voorop. De uitslagen van deze wedstrijden worden derhalve niet gepubliceerd.