Jeugd: Onder 18 verslaat Almere City

De Graafschap O21 – FC Emmen O21 3-1
De ploeg van Ruud Jalving was de afgelopen weken in de winning mood. Men leek deze lijn door te zetten en kwam voorsprong door een benutte strafschop van Jan Quispel, maar de thuisploeg kwam voor het rustsignaal nog langszij. Na rust zakte het niveau en daar profiteerde De Graafschap optimaal van door tweemaal te scoren. In Doetinchem leed onder 21 uiteindelijk zijn eerste nederlaag van 2022.

FC Emmen O18 – Almere City FC O18 3-0
FC Emmen onder 18 won zijn eerste wedstrijd in Divisie 3 met 3-0 van Almere City. In eigen huis begonnen de Emmenaren sterk aan het duel, en bekroonden dat na een klein kwartier spelen met de voorsprong. Djaïro Fik zette de stand op 1-0. Emmen bleef de sterkere ploeg, creeërde kansen en breidde na rust de score uit. Na een minuut spelen was het opnieuw Djaïro Fik die goed doorzette en de 2-0 binnen schoot. Almere City probeerde nog wel, maar moest de 3-0 incasseren. Een bal werd met de hand van de doellijn gehaald, waardoor een rode kaart voor Almere City en een strafschop voor Emmen gegeven werd. Stefan Kuik benutte deze en bracht de eindstand daarmee op 3-0.

Blijdschap bij O18 na het tweede doelpunt van Djaïro Fik

DCG O16 – FC Emmen O16 4-0
FC Emmen onder 16 is de competitie zeker niet goed begonnen. In Amsterdam ging eigenlijk alles mis, waardoor er een 4-0 verlies werd genoteerd. Het tempo van de Emmenaren was veel te laag om indruk te maken tegen DCG onder 16. Met rust stond de ploeg van Karlo Meppelink met 1-0 achter, maar na rust kon Emmen geen vuist meer maken, maakte het te veel fouten en verloor het uiteindelijk met 4-0.

FC Emmen O14 – SC Cambuur O14 1-1
FC Emmen O14 leek tegen de leeftijdsgenoten van Cambuur Leeuwarden lang af te stevenen op drie punten, maar in de slotfase viel toch nog de gelijkmaker. De ploeg van trainer Willem van Loenen kwam na een kwartier spelen op een 1-0 voorsprong. Op aangeven van Wesley Kuiper scoorde Amadou Doumbouya de openingstreffer. In de tweede helft zakte het veldspel weg en kwamen de Friezen een aantal keren gevaarlijk voor het doel van keeper Joris van de Berg. Zo werd onder andere de paal geraakt. Een paar minuten voor tijd viel uit een hoekschop alsnog de 1-1, waardoor FC Emmen O14 met een punt genoegen moest nemen.

FC Emmen O13 – Fortuna Sittard O13 1-1
FC Emmen O13 is de voorjaarscompetitie begonnen met een 1-1 gelijkspel tegen Fortuna Sittard O13. Op het hoofdveld van vv Emmen kwam de ploeg van trainer Albert-Jan van Oosten geheel tegen de verhouding in op een 0-1 achterstand. De Emmenaren hadden het betere van het spel en gingen in de tweede helft op zoek naar de gelijkmaker. FC Emmen O13 had controle over de wedstrijd, zonder echt grote kansen te creëren. Toch was Joaquin van Dijk dichtbij de 1-1, maar hij zag zijn schot rakelings naast gaan. Even later viel de verdiende gelijkmaker wel. De bal ging op de stip na een handsbal aan de kant van de Limburgers. Aanvoerder Steijn ten Broeke ging achter de bal staan en schoot beheerst binnen. In de slotfase ging FC Emmen onder 13 nog op zoek naar de 2-1, maar die viel niet.

Steijn ten Broeke benutte een strafschop

FC Emmen onder 12 speelde in de landelijke Twin Games thuis tegen Cambuur Leeuwarden. FC Emmen onder 11 ging op bezoek in Nijmegen bij NEC. In deze leeftijdscategorieën staat individuele ontwikkeling voorop. De uitslagen van deze wedstrijden worden derhalve niet gepubliceerd.