Jeugd: O21 speelt gelijk in doelpuntrijk duel

FC Emmen O21 is er dinsdagmiddag niet in geslaagd om zich naar een veilige plek te spelen in Divisie 2. De ploeg van trainer Nico Haak speelde op De Oude Meerdijk een inhaalwedstrijd tegen Roda JC O21. Na een spectaculaire eerste helft eindigde het duel in 3-3.

FC Emmen O21 begon goed aan de wedstrijd en kwam in de 8e minuut op een 1-0 voorsprong. Spits Lentini Caciano nam de bal goed mee en schoot vervolgens beheerst binnen. Drie minuten later viel al de 2-0, dankzij een hard schot van Joey Roufs. Onder-21 leek op rozen te zitten, met de nadruk op leek. In de daaropvolgende aanval werd het meteen 2-1 en nog geen vijf minuten later zelfs 2-2. Maar twee minuten later stonden de Emmenaren alweer voor. Aanvoerder Jan Quispel schoot raak uit een vrije trap. Zo stond het na 18 minuten spelen al 3-2. Dankzij een goede redding van doelman Max Wolfs was dit tevens de ruststand.

Na de thee deden beide ploegen het wat rustiger aan. FC Emmen O21 verdedigde de voorsprong. Buiten twee gevaarlijke vrije trappen om leek FC Emmen O21 stand te houden. Vijf minuten voor tijd ging het echter toch nog mis. Na slecht uitverdedigen werd er raak gekopt en viel de late gelijkmaker, 3-3. In de blessuretijd kregen de gasten uit Kerkrade nog een grote kans op de 3-4, maar doelman Max Wolfs redde van dichtbij goed.

Het gelijke spel was een bittere pil voor FC Emmen O21, dat teleurgesteld van het veld ging. De ploeg van trainer Nico Haak heeft nu nog vier wedstrijden om zich veilig te spelen, waaronder nog drie keer thuis. Aanstaande zaterdag komt Vitesse O21 op bezoek.