Jeugd FC Emmen weer succesvol

De prestatielijst van de C- en D-jeugdteams van FC Emmen vertoont een opvallende gelijkenis. Beide teams boekten de negende achtereenvolgende overwinning. En de laatste competitienederlaag viel ook nog eens op dezelfde dag. Op 13 november 2010 verloren de C’s met 2-0 bij Quick ’20 en op dezelfde dag gingen de D-pupillen in de derby tegen de vv Emmen D1 met 1-0 onderuit.

Heerenveen/Emmen C2-Bennekom C1 6-0
Ondanks het feit dat Bennekom C1 de hekkensluiter in deze afdeling is, verweerde het zich aanvankelijk taai. Kansen konden de gasten weliswaar niet creëren maar ze slaagden er wel FC Emmen ruim twintig minuten van het scoren af te houden. In de 23e en 24e minuut doorbrak Stefan Kikkert echter het verzet door twee maal te scoren. Na een klein half uur verloor de thuisploeg centrale verdediger Bram Komduur met een rode kaart wat een te zware straf leek maar kort daarop compenseerde de scheidsrechter dit door de Emmer aanvaller Bjorn Berends met geel te bestraffen waar rood op zijn plaats was. Zijn tackle ver op de helft van de tegenstander was ook bepaald niet nodig. Ondanks dat de thuisclub in ondertal was konden de Bennekommers hier van niet profiteren. FC Emmen behield het initiatief met goed voetbal en liep na rust weg. In de 43e minuut rondde Sander Boer een prima voorzet van Stefan Kikkert met het hoofd af: 3-0. De voor Bjorn Berends ingevallen Matthijs Hensens scoorde vervolgens in de 45e en 53e minuut 4-0 en 5-0 en na een uur spelen smaakte invaller Thijs Uineken het genoegen de eindstand met een kopbal op 6-0 te bepalen.
Heerenveen/Emmen C2: Schrik: Arends (54. Uineken), Graver (45. Sanafikha), Komduur, Baas (45. Blekkink), Leon Berens, Boer, Nijkamp, Kikkert (60. Spijodic), Heerkes, Bjorn Berends (36. Hensens).

Tom Heerkes haalt uit.

Bram Komduur (rechts) op weg naar de kleedkamer na zijn rode kaart.

Sander Boer probeert Bennekom doelman Tosun te passeren.

Matthijs Hensens scoort hier de eerste van zijn twee doelpunten.

Groningen/Cambuur D3-Heerenveen/Emmen D2 1-2
Met de 2-1 winst op Groningen/Cambuur schudden de Emmenaren een concurrent voor de titel definitief van zich af. De titelstrijd met nog vier duels te gaan spitst zich nu toe op FC Emmen en de vv Emmen D1. Op de laatste speeldag staan deze teams tegenover elkaar en tenzij een van deze twee onverwachts steken laat vallen, kan het een echte finale worden. In Groningen was het aanvankelijk een wedstrijd tussen twee gelijkwaardige teams. Gaandeweg de eerste helft begon FC Emmen, dat de zieke Leon Harms miste, echter het initiatief naar zich toe te trekken wat leidde tot grote kansen voor Thyrann Lambers, Jan Scholten en Jochem Scholten. De thuisploeg stelde daar een behoorlijke mogelijkheid tegenover. Vijf minuten voor de pauze namen de Emmenaren verdiend de leiding toen Jochem Scholten een door Jan Scholten genomen hoekschop inkopte: 0-1. Groningen/Cambuur legde zich niet neer bij de dreigende nederlaag en was na de pauze de bovenliggende partij. De Emmer verdediging hield echter goed stand en bij een uitbraak kreeg Jochem Scholten nog de mogelijkheid om de 0-2 te scoren maar de afronding mislukte. Halverwege de tweede helft liep FC Emmen dan toch uit naar een 0-2 stand toen Thom Scheper voorbereidend werk van Jan Scholten op waarde schatte: 0-2. Toen de thuisploeg vijf minuten nadien de stand op 1-2 bracht werd het nog spannend maar er kwam geen verandering meer in de stand.
Heerenveen/Emmen D2: Beugelink; Muusse, Luiken, Levon van Dijk, Bos (50. Timmer), Roelof van Dijk, Bijlsma, Scheper, Jan Scholten, Lambers (40. Fokke), Jochem Scholten (45. Gierveld).