FC Emmen valt zwaar tegen in Velsen-Zuid

De gezichten stonden bij de directie en technisch verantwoordelijken van FC Emmen na afloop op onweer. Men voelde zich in de steek gelaten door de ploeg die al na een helft spelen op een 3-0 achterstand en tevens te kijk was gezet. Er zal ongetwijfeld nog een hartig woordje over gesproken worden en wellicht zullen er sancties volgen, maar het onheil is reeds geschied. FC Emmen is uitgespeeld in de strijd om deelname aan de play offs en dat is met nog twee thuisduels te gaan is een uiterst slechte zaak. Wel zal de formatie van de zwaar teleurgestelde trainer René Hake een sportieve bijrol moeten vervullen want komende tegenstanders als FC en Bosch en FC Dordrecht zijn nog in de race voor het natoetje.

De wedstrijd in het Tata Steel stadion begon bizar voor wat FC Emmen betrof. In de zevende minuut lanceerde Sjaak Lettinga vanaf de rechterkant een voorzet die door doelman Ham Zeinstra simpel kon worden opgepakt. Hij had echter niet op een graspolletje gerekend want de bal belandde op het polletje, veranderde daardoor van richting en ging via de armen van de onfortuinlijke doelman over de doellijn. Een treffer in eigen doel dus want Lettinga had totaal niet de bedoeling een doelpoging te ondernemen. De start deed denken aan een seizoen eerder toen FC Emmen in de elfde minuut feitelijk al kansloos werd door een rode kaart. Het eindigde toen in 4-1 en dat zou het deze editie ook worden.

Bart de Groot wordt hier door scheidsrechter Van de Graaf terug gefloten.

Jeffrey de Visscher kon ook geen potten breken.

Een 1-0 achterstand hoefde natuurlijk nog geen ramp te zijn maar wat FC Emmen er vervolgens van bakte was beneden peil. ,,We hebben daarna voetbal laten zien dat betaald voetbal onwaardig was’’, mopperde trainer René Hake. ,,Het was slecht.’’ Was de 1-0 Zeinstra eigenlijk niet kwalijk te nemen bij de 2-0 had hij wel kunnen ingrijpen. Uit een hoekschop belandde de bal bij de kopsterke Ilias Haddad die onder de ogen van de Emmer sluitpost kon inkoppen. Telstar-trainer Jan Poortvliet maakte na afloop de indruk een tikkeltje met deze goedkope treffers in de maag te zitten. ,,De 1-0 kregen we in de schoot geworpen en de tweede goal was ook al geen beauty.’’ Bij FC Emmen liep het ondertussen totaal niet. Er werd vaak geprobeerd met lange ballen spits Eldrigde Rojer te bereiken, hij verving de gepasseerde Ruud ter Heide, maar het was meestal inleveren bij de tegenstander. Na ruim een half uur werd het zelfs 3-0 toen een voorzet vanaf de rechterkant van verdediger Calvin Mac Intosch door Wouter de Vogel werd ingetikt. Opvallend trouwens dat alle vier Telstar goals uit voorzetten vanaf rechts, de linkerkant van de FC Emmen defensie dus, werden voorbereid.

Randy Wolters (rechts) lijkt te scoren maar de bal zou in het zijnet belanden.

Harm Zeinstra wordt voor de derde keer gepasseerd.

Na rust keerde de geblesseerde Tjaronn Chery niet terug en werd vervangen door Michel Poldervaart. Er leek weer wat beleving in de ploeg te komen. Randy Wolters, hij had voor het eerst een basisplaats, lanceerde een goed schot dat nog geen doel trof maar drie minuten later was het wel raak. Uit een hoekschop vanaf links kopte Rojer door op Guus de Vries en vanaf zijn  voorhoofd verdween de bal achter doelman Varkevisser: 3-1. Er leek plotsklaps weer van alles mogelijk en twintig minuten voor tijd had Poldervaart de kans om de achterstand tot 3-2 te verkleinen. Hij kwam halverwege de helft van Telstar in balbezit en stormde alleen op doelman Varkevisser af. In plaats van zo ver mogelijk door te gaan verschoot hij zijn kruit al van buiten de zestien waardoor het een simpel balletje voor de Telstar doelman werd. Een minuut later was het aan de andere zijde wel raak. Weer een voorzet vanaf rechts en deze keer kon Kevin Brands simpel intikken: 4-1.

Tjaronn Chery loopt achter de feiten aan. (Foto”s: FC Emmen Media).

Met de 4-1 was de wedstrijd gespeeld hoewel de ingebrachte Ruud ter Heide bij zijn eerste balberoering een voorzet van Hans Denissen inkopte maar Varkevisser verwerkte de inzet tot hoekschop. FC Emmen had trouwens in de hoekschoppenverhouding met 7 tegen 4 de overhand.  In de slotfase gebeurden er nog twee opmerkelijke dingen. De net van een schorsing teruggekeerde Bart de Groot kreeg een onnodige gele kaart waardoor Sander Fischer volgende week weer een basisplaats heeft en Eldridge Rojer viel zo op het oog zwaar geblesseerd aan een knie uit. Een diagnose moet nog worden gesteld maar het ergste wordt gevreesd.

Telstar-FC Emmen 4-1. 7. Zeinstra (eigen doel) 1-0, 28. Haddad 2-0, 32. De Vogel 3-0, 55. Guus de Vries 3-1, 71. 4-1 Brands. Scheidsrechter: Van de Graaf. Gele kaart: Haddad, De Vogel (Telstar), De Groot (FC Emmen). Toeschouwers: 2636.
Telstar: Varkevisser; MacIntosh, Haddad, Promes (20. Mills), Tesselaar, De Vogel (63. Gyasi), Korpershoek, Lettinga (76. Correia), Kurbegovic, Narsingh, Brands.
FC Emmen: Zeinstra; Görtz, De Groot, Zimmerman, Guus de Vries, Velda, Chery (46. Poldervaart), Johnny d e Vries, Wolters (76. Ter Heide), Rojer, De Visscher (76. Denissen).