Terug naar overzicht Terug

Jeroen Veldmate blijft!


Ook komend seizoen zal Jeroen Veldmate bij ons onder contract staan. De 33-jarige centrale verdediger tekent een contract voor één seizoen op De Oude Meerdijk.

Veldmate is bezig aan zijn tweede periode bij onze club. Hij kwam in 2017 voor het eerst naar FC Emmen en behaalde dat seizoen meteen promotie naar de eredivisie. Hij ging echter niet mee de eredivisie in, want hij vertrok voor drie seizoenen naar Go Ahead Eagles. In zijn derde seizoen bij de Deventenaren promoveerde hij naar de eredivisie, al keerde Veldmate zelf in de zomer van 2021 terug naar Drenthe. Ook bij ons promoveerde hij wederom naar de eredivisie en zo wist hij in vijf seizoenen driemaal te promoveren naar het hoogste niveau.

In totaal heeft Veldmate tot dusver 73 wedstrijden voor onze club achter zijn naam staan. Het afgelopen seizoen was hij als aanvoerder een vaste waarde achterin en nam hij de schaal in ontvangst als kampioen van de Keuken Kampioen Divisie.

In Nederland droeg hij naast onze shirts en die van Go Ahead Eagles ook de kleuren van FC Groningen, Helmond Sport, Sparta Rotterdam en Heracles Almelo. Van 2015 tot 2017 speelde hij bij Viborg FF in Denemarken.

Veldmate: “Ik heb het uitstekend naar mijn zin bij FC Emmen. Het afgelopen seizoen hebben we met een leuke spelersgroep uitstekend gepresteerd. Nu kijk ik ernaar uit om samen de eredivisie in te gaan.”

Foto op de Rietplas: Cor Lasker Fotografie