Terug naar overzicht Terug

Jan Zwiers nieuwe algemeen directeur FC Emmen


Jan Zwiers wordt per 1 maart 2020 de nieuwe algemeen directeur van FC Emmen. Deze functie werd tot op heden ad-interim ingevuld door voorzitter Ronald Lubbers.

De 53-jarige Zwiers werd in 2014 wethouder van de gemeente Coevorden namens BBC2014 (Belangen Buitengebied Coevorden). In april 2018 begon hij aan zijn tweede termijn. Daarvoor werkte hij onder andere bij een woningcorporatie en in accountancy.

De nieuw algemeen directeur werd geboren in Zwinderen en groeide op in Oosterhesselen. Hij is zeker geen onbekende voor de club, hij stond er zelfs twee jaar lang als doelman onder contract. Ook werd hij in april 2019 lid van de Raad van Commissarissen van FC Emmen.


Zwiers: “Ik heb het nog altijd heel erg naar mijn zin bij de gemeente Coevorden, maar soms komt er een kans voorbij die je wel heel graag wil inkoppen. Voetbal is mijn passie, de club heeft goeie ambities, zet Drenthe nog meer op de kaart en is daarom belangrijk voor de hele regio. Ooit speelde ik er zelf even en nu kan ik op een heel andere manier iets toevoegen aan de organisatie. Daar heb ik echt heel veel zin in.”

Lubbers: “Toen ik Jan voor het eerst vroeg voor een rol bij FC Emmen kwam er een veelzeggende spontane glimlach. Een aantal maanden later gaf Jan zijn ‘ja-woord’ als (beoogd) commissaris van onze club. Eind 2019, nadat twee kandidaten voor de functie van algemeen directeur afvielen, zei ik nogmaals tegen Jan dat hij naadloos past in het geschetste profiel. Toen kon hij het niet langer weerstaan en nu zijn we als club erg blij dat we hem als algemeen directeur mogen verwelkomen.”

Tussen Lubbers en Zwiers is al gesproken over een onderlinge taakverdeling die de komende periode verder zal worden uitgewerkt. Daarnaast heeft directeur Ben Haverkort zich de laatste tijd al meer en meer op commercie toegelegd en zal dat blijven doen.