FC Emmen Onder 19 knikkert Feyenoord uit de beker

FC Emmen JO19-Feyenoord JO19 1-1. FC Emmen wns 5-4.

Feyenoord kwam naar Emmen met o.a. spelers als Cheick Toure en Marouan Azarkan die al speelminuten in de hoofdmacht hebben gemaakt. Daarnaast met doelman Tein Troost en Naoufal Bannis die tot de selectie van Oranje onder 18 behoren. Dit geheel toonde zich in de eerste helft meer bedreven dan de thuisploeg en kreeg ook enkele goede kansen. FC Emmen liet echter in de negende minuut ook een mogelijkheid via Ben Scholte liggen. Dat de rust met een dubbelblanke stand in ging, was vooral te danken aan het voortreffelijke werk van FC Emmen doelman Brian Haak.

Na de thee kwam FC Emmen onder 19 vlot op voorsprong. In de 49e minuut werd Lars Dijk in de zestien neergehaald en Joris Adams benutte de toegekende strafschop: 1-0. FC Emmen ging steeds meer in de goede afloop geloven en kreeg kansen via Ben Scholte, Bjorn Plaggenborg en Luciano Carty. In het laatste kwartier probeerden beide ploegen de winst naar zich toe te halen zodat het een boeiende eindstrijd werd.  Feyenoord kreeg weer perspectief nadat het in de 84e minuut via Noah Naujoks op gelijke hoogte kwam. Doelman Brian Haak verwerkte een schot tot hoekschop en daaruit viel de goal voor de Rotterdammers. Luciano Carty en Ben Scholte kregen vervolgens nog kansen terwijl aan de andere kant Brian Haak in de extra tijd een geweldige redding verrichtte. Het bleef bij 1-1 zodat strafschoppen de beslissing moesten brengen. Opvallend bij FC Emmen was de rentree van Bas Aalderink die zijn eerste minuten van het seizoen maakte na lang geblesseerd te zijn geweest.
Beide ploegen misten de eerste strafschop om daarna de volgende vier raak te schieten. Er moest vervolgens om en om worden geschoten en Lars Dijk scoorde de vijfde Emmer penalty. Feyenoord struikelde in de zesde strafschop die door FC Emmen uitblinker Brian Haak werd gestopt. De strijd was daarmee gestreden en FC Emmen mag zich opmaken voor de kwartfinale waarvoor de loting nog moet worden verricht.

FC Emmen JO19: Haak; Van Leeuwen (62. Aalderink), Dijk, Luchies, Duit, Caciano, Scholte, Klaassens, Plaggenborg, Adams, Carty