Terug naar overzicht Terug

Jaarlijkse partnerbijeenkomst FC Emmen Naoberschap


Afgelopen zondag was het zover: de jaarlijkse partnerbijeenkomst van FC Emmen Naoberschap. Voorafgaand aan de wedstrijd FC Emmen – Feyenoord stond er een uitgebreid programma voor alle partners van de stichting klaar. Op deze zonnige zondagmiddag waren we te gast in de aula bij het Carmelcollege Emmen tegenover De Oude Meerdijk.


Opening
Rond 12.00 uur druppelden de meeste gasten binnen. Onder het genot van een uitgebreide lunch, verzorgd door Van Lier Catering B.V. en Hungry Heroes, opende Eric van Oosterhout, voorzitter van FC Emmen Naoberschap, de partnerbijeenkomst. Naast een dankwoord richting alle naobers en betrokkenen, blikte hij kort terug op het afgelopen (maatschappelijke) voetbalseizoen.

Sportcafé
Vervolgens gaf Van Oosterhout het woord aan René Posthuma, die samen met Niels Dijkhuizen het sportcafé opende. Net als tijdens de partnerbijeenkomst van vorig seizoen stond het sportcafé onder leiding van deze gastheren van RTV Drenthe. Met tafelgasten Mike Willems (technisch manager FC Emmen), Stef Gronsveld en Cees Spaans (beiden voormalig spelers van FC Emmen en Feyenoord) werd er een halfuur over actuele voetbalonderwerpen gepraat, zoals de weg naar handhaving van FC Emmen, een nieuw stadion, de veranderingen binnen de club afgelopen maanden en het kampioenschap van de tegenstander. Er was ook aandacht voor de maatschappelijke kant van het voetbal en de betekenis van naoberschap in de ogen van de tafelgasten.

The Godfather of Street Football
Na het sluiten van het sportcafé was het de beurt aan Edward van Gils. Hier deelde hij zijn aangrijpende en schokkende levensverhaal in een maatschappelijke presentatie. Een jongen die ontspoorde en moest zien te overleven in de keiharde wereld van de straat. Hij groeide uit tot de beste straatvoetballer ter wereld en ontving de eretitel ‘The Godfather of Street Football’. Tegenwoordig zet hij zich wereldwijd in voor jeugd die met een achterstand beginnen. Van Rio de Janeiro, New York, Amsterdam tot Mumbai bezoekt hij scholen, kindertehuizen en jeugdgevangenissen om zijn levenslessen te delen en jongeren te helpen. In zijn presentatie deelt Van Gils de lessen die hij heeft geleerd in zijn bijzondere en moeilijke verhaal.

Naor de wedstried
Na de partnerbijeenkomst was het tijd om een deurtje verder te gaan naar De Oude Meerdijk. Alle aanwezigen kregen de mogelijkheid de wedstrijd FC Emmen – Feyenoord bij te wonen in het stadion. Tot volgend seizoen bij de partnerbijeenkomst ’23-’24!