Invallers schieten Emmen A1 naar driepunter

Emmen A1-Stormvogels Telstar A1 2-0
Het ontbrak Emmen A1 niet aan inzet en beleving. Er werd vanaf de eerste tot en met in de xytra speeltijd keihard voor de winst geknokt en omdat ook de gasten zich niet onbetuigd lieten was het een spannende affaire. Wat ontbrak was een redelijk aantal doelrijpe kansen. De gasten fabriceerden in de eerste minuut een buitenspelgoal en kort voor de pauze kwam linkerspits Mark Wever na aangegeven van Renco van Eeken in scoringspositie maar produceerde slechts een enorme afzwaaier. Dat was het zo ongeveer wat de kansen in de eerste 45 minuten betrof waarin Stormvogels Telstart de iets betere start had maar in het laatste kwartier dicteerde Emmen het gebeuren. In de tweede helft opnieuw veel strijd en weinig doelrijpe kansen. Het duel kreeg pas in de laatste tien minuten een wending in het voordeel van Emmen. In de 81ste minuut werd het een tien-tegen-tien wedstrijd omdat Arend Schonewille in conflict kwam met verdediger Ilhan Demerci van de bezoekers. Laatstgenoemde was de aanstichter en kreeg direct rood. Schonewille kwam er met geel af maar had reeds geel en moest dus eveneens vertrekken. De tijd verstreek en de zo zeer gewenste drie punten kwamen maar niet in zicht. Tot de voor de geblesseerde Renco van Eeken ingevallen Berry Schepers in de 89ste minuut de bal vanaf een meter of zestien hard in de linkerbovenhoek punterde: 1-0. Scheidsrechter Veenstra liet vervolgens nog wegens het oponthoud ruim naspelen en Stormvogels Telstar probeerde er nog met alle macht een geloijkspel uit te slepen. Dat streven werd echter door invaller Koen Otten definitief gedwarsboomd. De amper een minuut in het veld staande Otten joeg een vrije trap ineens langs doelman Bosma van de gasten: 2-0.
Komende woensdag speelt Emmen A1 opnieur thuis en wel tegen Omniworld A1 (aanvang: 18.00 uur).
Emmen A1: Ebeltjes; Balsala, Kuper, De roo, Klaassens; Reins, Boelen, Van eeken (61. Schepers); Voorintholt (90. Otten), Schonewille, Wever.

Be Quick B1-Emmen B2 1-4
Emmen speelde in de eerste 25 minuten een puike partij. De bal werd snel rond gespeeld en Be Quick kwam amper aan zet. De openingstreffer liet dan ook niet lang op zich wachten. Na een kans voor Dennis Avci in de 2de minuut was het in de zevende minuut bingo. Janko Dekker schoot van afstand raak: 0-1. Drie minuten later stond het 0-2 toen Arjen Cremers na een afgeslagen hoekschop succesvol was. Emmen-doelman Folkert Feenstra hoefde pas in de 29ste minuut serieus in actie te komen. Be Quick startte in de tweede helft wat feller maar echte kansen bleven uit. Nadat Janko Dekker na een uur spelen een vrije trap door de Groninger doelman zag worden gestopt, scoorde Richard Johannes na voorbereidend werk van C-junior Wesley Wakker de 0-3. Rob Herbers was verantwoordelijk voor de 0-4 in de 74ste minuut na een steekpassje van Janko Dekker. De 1-4 viel kort daarna. Emmen speelde toen met 10 man omdat er geen vervanger meer was voor de geblesseerd geraakte Johannes. Al met al: een van Emmen zijde goed gespeeld duel.
Emmen B1: Feenstra; Görtz (57. Manuel), Zuidberg, Siekman, Cremers (65. Kerkdijk); Dekker, Moolhuizen (46. Herbers), Avci; Dost, Jaspers (52. Wakker), Johannes.

Emmen C2-HSC’21 C1 0-8!
(Geen verslag ontvangen)

Flevo Boys D1-Emmen D1 0-1.
Een moeizame overwinning voor de Emmenaren. Het enige doelpunt kwam op naam van Wouter Beijering na een pass van Simon IJzerman.