Emmen B1 klopt FC Zwolle B1

Emmen B1 kwam tamelijk vlot op voorsprong. In de 12de minuut zette Jeffrey Pot vanaf de linkerkant voor en met een achterwaartse kopbal passeerde Joël de Almeida de Zwolse keeper: 1-0. Acht minuten later kwam De Almeida bijna weer in scoringspositie maar deze keer reageerde doelman Jeroen Vinke van de gasten sneller. Vervolgens was het een moeizaam worstelen voor de equipe van trainer Tinus Doek want de fysiek sterke Zwollenaren waren geenszins van plan met puntverlies genoegen te nemen. Vooral in de beginfase van de tweede helft lieten ze dat merken en kregen ook snel een mogelijkheid via spits Ten Brink maar die mikte net naast. Emmen B1 kwam nauwelijks aan een goede opbouw toe, het leed daarvoor te snel balverlies. Hoewel het dikwijks rommelde voor het doel van keeper Randy Poelman bleven de echte scoringskansen voor de bezoekers uit. In de 68ste minuut was het voor Emmen een gelopen koers toen Björn Zwikker een voorzet van Helal Nouri ineens achter doelman Vinke joeg: 2-0. Het verzet van de Zwollenaren was daarmee gebroken.
Emmen B1: Poelman; Görtz, Fühler, Rog, Boer; Nouri, Zwikker, De Jong (70. Siekman); Van der Weide (60. Jaspers), De Almeida, Pot (84. De Sevren Jaquet).