Terug naar overzicht Terug

Inspirerende afsluiting voor de Talenten van de Toekomst


Op woensdag 5 juni vond de afsluiting van Community Champions plaats bij Excelsior Rotterdam. Meer dan 270 jongeren vanuit veertien verschillende voetbalclubs uit de Eredivisie en de Keuken Kampioen Divisie kwamen samen voor de landelijke uitwisseling van het Community Champions programma, onderdeel van de Maatschappelijke Diensttijd (MDT). FC Emmen doet onder de naam Talenten van de Toekomst mee aan het MDT-project Community Champions. De dag stond volledig in het teken van sport, plezier en netwerken.

Programma vol met bekende sporthelden
De dag werd geopend door voormalig eredivisiespeler Ali Boussaboun, gevolgd door een spannend voetbaltoernooi waarbij de teams het tegen elkaar opnamen. Daarna genoten de jongeren van diverse workshops, verzorgd door bekende sporthelden met onder andere Ali Boussaboun, Mike Passenier, Kika van Es, Royston Drenthe en Jos Mekkes.

Zo gaf Mike Passenier, een van de bekendste kickbokstrainers wereldwijd, een indrukwekkende clinic over weerstand, terwijl voormalig speler en trainer Robert Maaskant een inspirerende leiderschapsworkshop gaf. Voetbaliconen Royston Drenthe en Kika van Es verzorgden samen met proftrainer Jos Mekkes een voetbalclinic waarin jongeren alles leerden over techniek, tactiek en teamwork.

De dag werd afgesloten met een inspirerend verhaal van voormalig N.E.C.-middenvelder Lorenzo Davids, die sprak over tegenslagen en doorzettingsvermogen. Naast de sportieve activiteiten was er ook volop ruimte voor ontspanning en plezier. Jongeren konden zich uitleven in een photobooth, esports spelen en meedoen aan minigames. Klik hier voor de aftermovie van het landelijk evenement!

Talenten ontdekken
Community Champions maakt gebruik van de populariteit van het betaald voetbal in Nederland en de sociale kracht van sport om een unieke ervaring te bieden binnen Maatschappelijk Diensttijd (MDT). Gedurende een traject van 16 weken gaan jongeren op een avontuurlijke ontdekkingsreis naar de beste versie van zichzelf, met voetbals als gids.

Dit doen ze door deel te nemen aan diverse workshops, samen te sporten en activiteiten te organiseren in hun buurt. Bij Talenten van de Toekomst ontdekken de jongeren (nieuwe) talenten bij zichzelf, ontmoeten ze nieuwe mensen en dragen ze ook iets bij aan hun gemeenschap.