Terug naar overzicht Terug

Uut de Aole Deus | FC Emmen – FC Utrecht


Historische feitjes, statistieken en onderlinge overeenkomsten. Er zijn in het verleden genoeg dingen gebeurd tussen FC Emmen en FC Utrecht. Wij zetten ze voor je op een rijtje en bereiden je optimaal voor, zodat je alles weet over de wedstrijd van morgen!

Vijf eerdere Eredivisie-ontmoetingen
Zo troffen beide ploegen elkaar slechts vijf keer eerder in de competitie; 2 keer in Emmen, 3 keer in Utrecht. Daarnaast gingen we tweemaal op bezoek bij Utrecht in de KNVB-beker, beide duels verloren we. Van de 5 competitieduels wisten we er 3 te winnen. De andere 2 wedstrijden gingen verloren. Ook tegen Jong FC Utrecht hebben we een verleden; in totaal troffen we die ploeg 6 keer. Daarvan wonnen we er 3, speelden we 1 keer gelijk en verloren we 2 keer.

Veendorp, Araujo en Bernadou al eens trefzeker tegen Domstedelingen
Van de 2 thuisduels tegen de hoofdmacht van FC Utrecht wonnen we er 1 (in 2018/19 met 2-0) en verloren we er tevens 1 (in 2020/21 met 2-3). We scoorden in beide wedstrijden tweemaal. Van die 4 doelpunten werden er 3 gemaakt door spelers die nu nog steeds bij onze ploeg spelen; Keziah Veendorp, Miguel Araujo en Lucas Bernadou waren thuis trefzeker tegen FC Utrecht. De andere werd gemaakt door Michael de Leeuw. Gemiddeld vallen er in wedstrijden tussen FC Emmen en FC Utrecht 3,29 doelpunten.

De eerste en laatste keer
De eerste officiële onderlinge ontmoeting was op 5 januari 1992. In de vierde ronde van het bekertoernooi werd het in stadion Galgenwaard 3-0 door doelpunten van Johan de Kock, Wlodi Smolarek en Pieter Bijl. Onze hoofdtrainer Piet Buter stuurde destijds de volgende mannen het veld in: Griemink; Haak, Veldwijk, Volkerink, Haverkort; Hoek (46. De Haan), Bosch, Grummel (26. Scherpen), Pahlke; De Jonge, Van Oostrum.

De laatste keer dat we tegen FC Utrecht speelden was ook in Utrecht. Op 27 februari van het vorige jaar wonnen we in een leeg stadion met 0-1 door een treffer van Sergio Peña. Bij FC Utrecht stond destijds Eric Oelschlägel onder de lat. Hij speelt dit seizoen voor onze club.

Spitsen van beide clubs komen oude werkgever tegen
De lijst met onderlinge duels mag dan misschien klein zijn, maar de lijst met spelers die voor beide clubs hebben gespeeld is juist groot; maar liefst twintig spelers speelden voor zowel Emmen als Utrecht. Morgen zien we naast Oelschlägel vier daarvan op De Oude Meerdijk, te weten Jeff Hardeveld, Mark Diemers, Richairo Živković en de in Coevorden opgegroeide Bas Dost.

Benieuwd wat trainer Dick Lukkien over de eerstvolgende wedstrijd te zeggen heeft? Klik dan hier voor de voorbeschouwing!