Terug naar overzicht Terug

Het maatschappelijk seizoen afgetrapt in Rolde


Na een geslaagde Open Dag met de presentatie van het FC Emmen OldStars team en onze G-voetbalteams werd het maatschappelijk voetbalseizoen op vrijdag 19 augustus officieel afgetrapt met een voetbalclinic voor Oekraïense vluchtelingen. Op het veld bij vv Rolder Boys werkten twaalf Oekraïense kinderen zich in het zweet.


De maatschappelijk voetbaltrainers van FC Emmen Naoberschap verzorgden op het kunstgras van vv Rolder Boys een voetbalclinic voor Oekraïense vluchtelingen uit het opvangcentrum in Papenvoort. Terwijl de kinderen zich flink in het zweet werkten, keken de ouders en begeleiding aandachtig toe hoe de deelnemers verschillende oefeningen uitvoerden.

Na ruim een uur voetballen kwam als verrassing mascotte SIBI ook nog de deelnemers flink aanmoedigen en speelde SIBI zelfs een wedstrijdje mee! Moe, maar voldaan ontvingen de deelnemers hun welverdiende certificaat en mochten ze allemaal met SIBI op de foto.

Sommige deelnemers vonden het zo leuk dat er na afloop gelijk aan de vrijwilligers van vv Rolder Boys werd gevraagd of het mogelijk is dat een drietal jongens kunnen meetrainen! Wie weet schitteren zij binnenkort nog veel vaker op de velden van de plaatselijke voetbalvereniging uit Rolde.